Els grups municipals d´Esquerra Republicana de Catalunya i EUiA-ICV, a l´oposició de l´Ajuntament de Blanes, demanaran en el ple municipal que se celebrarà avui a través d´una moció una rectificació pública del regidor de Turisme, Fernando Gómez, sobre les declaracions que aquest va fer a l´estiu en referència a la incompatibilitat del festival de gais i lesbianes (Pride 2010) i el turisme familiar del municipi. A més, les dues formacions acaben el document reclamant la dimissió de l´edil en cas que no compleixi els diversos requeriments que se li fan.

En la moció conjunta, els dos grups s´adhereixen al manifest que van elaborar algunes de les joventuts dels partits polítics de la localitat -Esquerra Republicana, Esquerra Unida i els Socialistes-, i demanen que la resta de formacions polítiques se sumin a donar suport al text. Cal recordar que en el darrer ple municipal, celebrat el mes de juliol, les joventuts van llegir el manifest abans, en una concentració de protesta a l´edil de turisme, i durant el ple en el torn obert de paraula.

En els altres punts, tal com se sol·licita en el manifest, les formacions volen també que des de l´Ajuntament es faci una condemna a les declaracions. La principal demanda que es fa, però, és que el regidor Gómez faci una rectificació en els termes que estableix el manifest: «Exigim que el senyor Fernando Gómez faci una rectificació pública, via comunicat o via ple municipal, en la qual retiri les afirmacions que va realitzar i que es comprometi a portar a terme totes les mesures que siguin necessàries per reparar el mal creat a la imatge turística i social de la vila».

A favor del festival Pride

Tots els requeriments, però, no són de rebuig al regidor de Turisme. En un dels punts de la moció, se sol·licita als responsables de l´Ajuntament que facin tots els esforços possibles per tal de poder organitzar el festival Pride de ­l´any vinent.

Finalment, el text es conclou exigint la dimissió de Gómez en el cas que no es compleixin tots els punts del document.

Aquesta moció arriba gairebé dos mesos després de les declaracions del regidor, però cal tenir en compte que no s´ha produït cap ple des del juliol. A més, el líder d´EUiA, Joan Salmeron, ja va anunciar en el darrer ple que la qüestió no estava tancada i que es reclamarien noves accions. Actualment, Fernando Gómez no forma part de cap formació política i resta a l´equip de govern de Blanes.