L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir en el ple primer ple municipal amb Anselm Ramos a l'oposició una modificació dels pressupostos, en la qual es retallen els ingressos previstos en 4,4 milions d'euros i com a conseqüència cauen alguns dels projectes que s'havien de posar en marxa aquest any. Aquests projectes són per exemple l'arranjament del carrer Petit Raval (un milió) i de Sa Carbonera (un milió). En l'últim moment, es va salvar un projecte important que s'havia descartat en l'inici del ple que és el Pla de Reforma i Millora dels carrers de la zona turística de s'Abanell, que pujava a uns cinc milions d'euros.

L'oposició va criticar algun dels comptes, en especial des d'EUiA que va carregar directament contra el regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU). Joan Salmeron (EUiA) va dir "quan voleu ajustar alguna cosa, ho feu amb venda de patrimoni. Asseguemnos a treballar junts, perquè si no el vaixell s'enfonsa". El PSC va veure amb bons ulls la modificació de darrera hora. El regidor socialista, Josep Marigó, va assenyalar que "heu fet una petita modificació sobre un projecte que ens preocupava, que és el de s'Abanell, perquè teníem un crèdit concedit de 2,1 milions d'euros dels 5 que costa el projecte. Benvingut sigui el canvi, però treballeu-hi".

Un altre dels punts destacats que es va acabar aprovant va ser la moció presentada per ERC i EUiA per demanar una rectificació pública al regidor de l'equip de govern Fernando Gómez, que es va presentar com a número 2 del PDB i ara està com a no adscrit. Els dos partits volen que rectifiqui les declaracions que va fer sobre el col·lectiu homosexual quan es va desestimar l'organització d'un festival gai a la població. La moció es va aprovar amb els vots dels dos grups que la presentaven, del PSC i d'Anselm Ramos del PDB i antic company de partit de Gómez.

Gómez va dir que ja havia demanat disculpes en el darrer ple. "Jo vaig fer la meva disculpa pública. No sé que voleu ara, que em flageli?". L'oposició va considerar que no era suficient i no va retirar la moció.

Per altra banda, l'Ajuntament va aprovar també una modificació puntual del POUM per tal de requalificar la finca de la Blandense com a equipament. Malgrat que sempre s'ha utilitzat com a equipament, en la finca es podien construir habitatges i generar especulació. Amb aquesta requalificació, doncs, l'ajuntament evitarà aquesta possible especulació.

Aquesta finca ha estat protagonista de diverses polèmiques. A principis d'aquest any, la Casa del Poble va comprar la part de la Generalitat de Catalunya. Cal recordar, però, que aquest equipament era propietat de la Generalitat, una part, i de l'Estat, una altra. El 9 de març de 1989, el Departament de Treball de la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes van subscriure un acord segons el qual la Generalitat autoritzava per temps indefinit el consistori a ocupar el local situat a la planta baixa del carrer Muralla, número 28, per a activitats de serveis socials. El 30 d'abril de 2001 el plenari va acordar la cessió d'aquest espai a l'entitat Casa del Poble, amb un màxim de dos anys negociables. Vuit anys després, la Subdirecció General de Patrimoni Immobiliari de la Generalitat va tramitar la venda a favor de la Casa del Poble i, perquè fos possible, l'ajuntament va renunciar als drets sobre el local. La Casa del Poble sempre havia reclamat la finca.