Els científics de la trobada organitzada per la Fundació Pew (Estats Units), que reuneix importantíssims i reconeguts especialistes investigadors de diferents entitats ecologistes com Greenpeace, National Geographic i altres organismes i entitats, i que es troben reunits a Sant Feliu de Guíxols, van donar suport ahir a la Reserva Marina de Sant Feliu de Guíxols, que impulsa l'Ajuntament.

Els prestigiosos 115 científics provinents d'arreu del món van signar un manifest i es comprometen a fer divulgació dels valors naturals d'aquesta reserva. Es mostren favorables a la seva conservació i en destaquen els valors ecològics però també de negoci i pol d'atracció turística. Alhora, aquests experts -han estat els responsables de diverses reserves marines arreu del món- ja saben que d'entrada es troben amb l'oposició inicial d'algunes col·lectius, però ben aviat tothom hi surt guanyant.

Els científics varen decidir diumenge al vespre-nit donar suport a la creació d'una Reserva Marina a Sant Feliu després d'estar d'acord amb el discurs que va pronunciar l'alcalde, Carles Motas, en una trobada de recepció del congrés. L'alcalde, Carles Motas, valora molt especialment aquest gest d'una de les fundacions conservacionistes del medi ambient i dels oceans més importants del món.