L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir en el ple la congelació dels impostos municipals per no sobrecarregar més els ciutadans, tenint en compte la situació de crisi actual. El consistori va tirar endavant les ordenances fiscals amb un increment simbòlic de mitjana de la pressió fiscal del 0,7%. Segons els responsables municipals, aquest increment de mitjana és a causa, principalment, de les previsions de l'Estat.

De fet, aquest és el cas de l'IBI, per exemple, ja que l'Estat preveu un augment de l'1%. L'increment també es deu a la necessitat de mantenir els serveis i a la voluntat de l'equip de govern de no augmentar la pressió fiscal als lloretencs, segons l'ajuntament. Prova d'això, asseguren, és la congelació de la majoria d'impostos, com són la taxa de la llar d'infants, del clavegueram, dels aparcaments o de l'impost de les construccions, instal·lacions i obres.

Pel que fa a les poques taxes municipals que s'ajusten per continuar oferint un bon servei als lloretencs, el preu per la recollida, tractament i reciclatge de les escombraries s'incrementa un 1,98%, el que representa, a tall d'exemple, uns 2 euros anuals en un habitage particular. D'altra banda, l'increment que es portarà a terme en el servei d'aigües és d'1 cèntim d'euro per metre cúbic consumit.

Finalment, des de l'Ajuntament es va assenyalar també que la taxa d'instal·lacions esportives passa a dir-se taxa d'instal·lacions municipals i això farà que incorpori el nou teatre municipal, el Casal de l'Obrera i la nova Casa de la Cultura.

L'alcalde de Lloret va mostrar la seva voluntat no sobrecarregar més els ciutadans de la localitat. "La congelació dels impostos municipals respon a la voluntat del govern municipal de no sobrecarregar les famílies lloretenques en aquesta difícil situació econòmica", va destacar l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo.