Dos inspectors de Treball del Ministeri van ser identificats per la Policia Local de Torroella de Montgrí després que els responsables d'un hotel de l'Estartit advertissin els agents que dues persones que ni treballaven ni s'allotjaven a l'establiment hi havien entrat. Es tracta de l'hotel La Masia i un dels seus responsables, Josep Ferrer, ha explicat que van alertar la policia després que algunes de les treballadores els advertissin que hi havia una parella que els havia interrogat sobre la seva situació laboral a l'establiment. En ocasions, per evitar que persones indocumentades o que no estan donades d'alta a la seguretat social s'amaguin, els inspectors de Treball entren a les activitats econòmiques sense presentar-se i passen directament a l'acció preguntant als empleats.

Ferrer ha explicat que "està fart que la gent entri" a l'hotel, referint-se a persones que ni treballen ni s'allotjen a l'establiment. Aquesta assidiuïtat de gent es deu, sobretot, al fet que l'hotel té diverses entrades, com el camí Vell que porta al càmping Castell Montgrí i que és molt freqüentat pels campistes per anar fins a l'Estartit. A més, clients de diversos hotels de la localitat han patit robatoris a l'hora d'esmorzar, quan s'aixecaven per anar a buscar el menjar.

El cas és que, relata Ferrer, fa un parell de setmanes, algunes treballadores que arreglaven habitacions van baixar a la recepció per alertar als responsables de l'hotel que hi havia un home i una dona que les interrogaven sobre la seva situació laboral. Van repassar les imatges de les càmeres de seguretat i van comprovar com efectivament dos intrusos -"una parella d'uns 35 anys, quan a l'hotel hi teníem gent gran, francesos"?- havien entrat a l'hotel. Aleshores van trucar la Policia Local: "Tant podien ser inspectors com lladres, que se les pensen totes".

Quan van arribar els agents a l'hotel, els dos sospitosos van baixar a recepció i, aleshores, van ser identificats com a inspectors de Treball. Arran d'aquest fet, Ferrer va portar dies més tard la documentació dels treballadors a la seu de Girona, on els van comentar que a vegades s'identifiquen i d'altres, no.