L'Ajuntament de Roses va aprovar dilluns la primera ordenança de circulació que regula qüestions que fins ara han comportat problemes com l'estacionament, sobretot els caps de setmanes, de desenes de camions de gran tonatge a diferents estacionaments i carrers. També es regula l'acampada amb autocaravana a la via pública, una pràctica que sol ser habitual a peu dels càmpings de Santa Margarida. L'ordenança preveu sancions que poden arribar als 500 euros en els casos considerats molt greus.

Es prohibeix la circulació a tot vehicle que superi una massa màxima de 7500 quilos que no tingui com a destí específic Roses. El regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero (PP), ha explicat que "a l'entrada de la població, per exemple a l'aparcament del Lidl ens trobem una cinquantena de camions aparcats i als pàrquings del Caprabo i fins i tot al centre del poble, o davant els cinemes". El principal problema que generen, a banda d'ocupar places d'aparcament, són els sorolls dels motors que serveixen per refrigerar les mercaderies que porten. "A les tres o les quatre de la matinada es dispara, és un compressor i la gent n'està tipa". Suposen que són transportistes que mentre no poden continuar la ruta cap a França per les restriccions del cap de setmana aprofiten per fer turisme i estacionar a la població, propera a la frontera. Fins ara no es podia ni fer-los marxar ni multar-los perquè no disposaven de l'ordenança reguladora que es va aprovar inicialment ahir. Tots els vehicles de més de 7.500 quilos que arribin a Roses per qualsevol activitat concreta no tindran cap tipus de restricció. Únicament es restringeix l'accés al nucli antic per als que superen els 3.500 quilos, excepte el repartidor de butà i els serveis d'emergència. Una altra qüestió que esperen resoldre són les acampadades d'autocaravanes a la via pública. Tarrero aclareix que "poden aparcar a la via pública sempre que no facin acampada" que s'entén quan tenen "obert el tendal i les cadires a fora". El regidor ha explicat que el principal problema respecte a aquest tipus de vehicle es dóna a Santa Margarida on "et trobes amb 60 o 70 autocaraves a les portes d'un càmping", però assenyala que fins i tot "hi ha vegades que es veuen al passeig amb el tendal posat i fent una barbacoa". La regulació de les motocicletes (com el problema d'estacionament a les voreres petites), el civisme dels vianants, o el trànsit de monopatins són altres regulacions que inclou l'ordenança que entrarà en vigor una vegada acabin tots els tràmits.

Pel que fa a les sancions, seran de 0 a 100 euros per a les lleus, les greus de 200 i les molt greus de 500 euros. L'ordenança ha rebut el ?vistiplau de tots els grups del consistori.