El planejament urbanístic de Sant Martí Vell no ha deixat indiferent ningú del municipi i, fins i tot, un grup de veïns han creat una plataforma per mostrar la seva disconformitat al text municipal. Finalment, el passat 15 de juny, el plenari aprovava el nou Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) i ahir el document rebia l'aprovació de la comissió d'Urbanisme de Girona. El director general, Pere Solà, va apuntar però que s'ha "redimensionar el creixement".

El nou planejament urbanístic preveu un creixement total de 37 noves cases i un hotel per 12 places. D'aquestes noves cases, 20 es podran construir al nucli de Sant Martí Vell, mentre que la resta es desenvoluparà en diferents polígons d'actuació. En un d'ells, es preveu la construcció de 12 més i es troba a l'altre cantó de la carretera.

No obstant això, la Comissió d'Urbanisme també ha dit "no" a la construcció de 25 noves cases del barri de l'Estació, que està a tocar de Bordils, perquè es considera que és un terreny que pot ser utilitzat com a equipament per a aquest municipi veí.

Protecció del nucli i visual

El director General, Pere Solà, va concretar que d'una el nou POUM "consolida el nucli i protegeix l'entorn rural", mentre que de l'altra es "fixa uns espais de protecció paisatgística". A més d'un "petit espai" per a equipaments.