La ciutat esportiva ha de començar a funcionar aquest mes i l'Ajuntament de Blanes està fent les últimes adjudicacions de material necessari per equipar-la. Per la via d'urgència, com ha estat fent durant els darrers mesos, el consistori acaba de treure a licitació les vuit cistelles de bàsquet que formaran part de les pistes d'aquest gran pavelló blanenc.

El preu que està disposat a pagar l'Ajuntament per aquestes cistelles, segons el plec de clàusules de l'adjudicació del contracte, és de 71.400 euros en total. El que ve a ser 8.900 euros per cadascun d'aquests elements indispensables per jugar al bàsquet. Són un material que es distribuirà per tres de les pistes que disposarà el pavelló: en concret, sis jocs de cistelles aniran per a la pista Verda, un joc per a la pista Vermella i un joc per a la pista Blava.

Aquest no és el primer contracte que l'Ajuntament de Blanes fa per la via d'urgència, sinó que darrerament és la forma amb què s'ha actutat, com va anunciar l'alcalde, Josep Trias, en roda de premsa. Però, segons el batlle, els diners que s'estan destinant són menys dels previstos; de fet, els previstos per equipar-la són uns 470.500 euros -disten dels 800.000 euros que s'havien pressupostat inicialment-. Entre les actuacions més destacades que ja s'estarien muntant dins el pavelló de la ciutat esportiva blanenca hi hauria l'adquisició dels 4.200 seients per a les grades del pavelló o instal·lar les cortines que separaran les diferents pistes, entre d'altres. I ara, cal sumar-hi les cistelles per jugar a bàsquet que s'haurien de col·locar, segons el plec de clàusules, en un màxim de 12 setmanes.

La ciutat esportiva es preveu posar en funcionament a partir d'aquest mes amb l'entrada de les primeres seccions esportives, la d'hoquei es preveu que sigui de les primeres en rodar en aquesta pista esportiva del pavelló.

La ciutat esportiva de Blanes ha estat immersa de polèmica des del primer dia; si els treballs es van iniciar el 2003, ara fins al 2010 no s'acabaran, després que durant dos anys estiguessin aturats. A més, els terminis per a la seva obertura sempre s'han acabat postposant perquè es va dir fa tres anys que estarien i també en fa dos, però sembla ser, que serà ara en plena tardor que aquesta ciutat esportiva començarà a rodar. També s'ha de convertir en un referent del turisme esportiu a Girona.