El jove que va disparar contra l'aparador d'un bar de Blanes la matinada del passat dimarts és un vell conegut dels Mossos d'Esquadra, als registres dels quals hi compta com a activista de tendències d'ultradreta. El cos li atribueix un intent d'homicidi, i el fiscal podria introduir l'agreujant d'odi ideològic, segons va informar ahir Cadena Ser. Els fets van tenir lloc cap a les dues de la matinada de dimarts. L'acusat, que és fill d'una coneguda família de Blanes perquè tenen negocis relacionats amb l'oci nocturn, va entrar al bar Kyaneos, on acostumen a anar joves d'ideologia llibertària i antisistema de tendència d'esquerres.

A l'interior, l'acusat es va discutir violentament, fins arribar a les mans, amb alguns dels parroquians del local i l'amo el va fer fora. Va marxar amenaçant de tornar i matar-los a tots. Va anar a casa del seu pare, va agafar-ne una escopeta de postes i va clavar sis trets als vidres del local. Les vidreres eren de seguretat, gruixudes; però tot i així un dels trets va perforar-les i el projectil va penetrar a l'interior del local, on hi havien diverses persones. Ningú va resultar ferit.

Minuts després, agents de la policia local de Blanes el van detenir. Els Mossos li imputen un delicte d'homicidi en grau de temptativa perquè si els vidres no arriben a ser blidats l'afer hagués pogut culminar en carnisseria perquè al bar hi havia força gent.

En total, els agents van atribuir al jove un delicte de temptativa d'homicidi, un altre per tinença il·lícita d'armes, un delicte de lesions -el jove es va barallar violentament amb un dels ?parroquians del local i per això el van fer fora-, un delicte de danys i un altre referent a l'odi ideològic, ja que hi ha proves que la diferència entre maneres de pensar va ser el fet que va desencadenar la batussa inicial entre el noi i els clients del local. Ahir, en diferents planes web d'associacions d'extrema esquerra, s'identificava el presumpte pistoler com un dels joves que, aquest passat estiu, van intentar boicotejar el concert del grup KOP a les barraques de la Festa Major.

Ultradreta a Blanes

Fa uns anys, un grup que s'identificava com a ultradretà va robar la placa en memòria als represaliats del bàndol republicarà de la ?Guerra Civil exposada al cementiri de Blanes i en va fer ampli ressò a través d'Internet. Se'ls va detenir després que, fins i tot, enviessin cartes amenaçadores a una associació de familiars víctimes dels represaliats i al rector de Blanes, que els va condemnar públicament .