La Generalitat de Catalunya té la darrera paraula sobre la futura zona comercial que Blanes vol construir al voltant de la nova Ciutat Esportiva de la localitat, després que l'Ajuntament hagi aprovat definitivament aquesta zona com a "trama urbana consolidada". El ple municipal va arribar a aquest acord, per unanimitat, dilluns passat, després que els serveis tècnics hagin resolt les diverses al·legacions presentades, després de la primera aprovació.

Cal recordar que el consistori va desencallar aquesta qüestió el passat mes de juny en aprovar inicialment aquesta nova trama. A través d'aquest acord, doncs, l'Ajuntament declara com a zona de trama urbana consolidada aquest espai d'uns 2.000 metres quadrats que hi ha a tocar aquest equipament esportiu. Tot aquest procés s'ha de tirar endavant perquè la Generalitat no permet que hi hagi grans superfícies comercials fora dels nuclis de població, i per això demana aquestes modificacions, per no perjudicar el comerç de l'interior dels pobles.

En el cas de Blanes, el procés té com a objectiu el finançament de la Ciutat Esportiva. En ser una zona de sòl municipal, el consistori podrà llogar els terrenys i, per tant, del resultat econòmic d'aquesta àrea comercial poder ajudar el mateix Ajuntament de Blanes o bé a pagar el cànon de la Ciutat Esportiva o, fins i tot, a construir nous equipaments esportius, com ara una pisicina per a la població, que és un dels altres projectes insígnia de la Ciutat Esportiva. La zona podria acabar tenint un comerç tipus Decathlon, com s'havia previst anys enrere quan es va començar a gestar el projecte de la Ciutat Esportiva.

Un cop la nova trama ha estat aprovada per part de l'Ajuntament de Blanes, el següent pas és fer arribar el document a Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i a comerç d'Innovació i Turisme, qui regula el tema dels equipaments comercials, perquè hi doni el seu vistiplau.

Des del PSC, es va demanar al conjunt del plenari, que en cas que la Generalitat no tiri endavant el projecte es facin els passos necessaris perquè es pugui fer igualment la zona comercial. Els socialistes van apuntar cap a la Unió Europea com a possible solució en cas de no autorització per part del Govern català. Per ara, des de l'Ajuntament s'han realitzat tots els passos necessaris perquè el projecte acabi sortint. Ara caldrà la decisió de la Generalitat, que té la paraula.