El fiscal demana una condemna de 22 anys i mig de presó per a un veí de Santa Coloma de Farners, Antonio H.R., que està acusat d'haver obligat tres nens menors d'edat a fer-li tocaments i masturbar-lo. El processat aprofitava que coneixia els pares dels nens per quedar-se sol amb ells i abusar-ne sexualment. L'home fins i tot hauria donat diners a la mainada -entre 5 i 20 euros- per suggestionar-los perquè satisfessin els seus desitjos. Els fets seran jutjats properament a l'Audiència de Girona, però van succeir entre els anys 2008 i 2009.

Segons recull l'escrit de qualificacions provisionals de la Fiscalia, el processat, Antonio H.R., de 63 anys i veí de Santa Coloma de Farners, va aprofitar diverses ocasions en què estava sol amb els nens per abusar d'ells. L'home coneixia els pares de les criatures, d'orígen immigrant, i això li servia per quedar-se a càrrec d'ells i emportar-se'ls a casa, un habitatge del carrer Torrent. L'acusat hauria abusat diverses vegades de tres menors, un jove de 15 anys i dos germans de 6 i 8 anys, i en ocasions els hauria donat diners per guanyar-se el seu silenci. Segons manté la Fiscalia, els abusos consistien en què els obligava que el masturbessin i a fer-li fel·lacions.

Convidats a pastissets

La cosa no acabava aquí, sinó que a finals d'estiu del 2009 l'acusat també va intentar abusar sexualment de dos germans del municipi. Els dos nens tenien onze anys. L'home se'ls va trobar a la plaça de la Pau i suposadament els hi va dir que l'acompanyessin fins a casa seva. Per convèncer-los els hi va dir que els convidaria a pastissets. Els dos germans, però, s'hi van negar i van marxar cap al bar que regentaven els seus pares. Aleshores, Antonio H.R. els va seguir pel carrer i també va entrar al local. Allà, mentre un dels nens dibuixava un ninot en un foli, l'acusat li va dir paraules obscenes. A més, aprofitant que l'altre germà estava dempeus, l'acusat s'hi va acostar per darrere, el va agafar per l'esquena i -mentre es premia contra ell- "simulava el moviment de l'acte sexual", segons que recull el fiscal.

Per aquests fets, el processat es troba empresonat des de mitjan setembre de l'any passat i ara s'enfronta a una petició de 22 anys i mig de presó.

Drogues i abusos a Sils

L'Audiència també té previst per a les properes setmanes el judici que ha d'asseure a la banqueta dels acusats un home de 77 anys d'edat i veí de Sils que està inculpat per haver abusat sexualment de menors d'edat després d'haver-les drogat. L'home hauria abusat i donat drogues a una nena de 14 anys i a una seva amiga de 15 anys, emportant-se-les a la casa on vivia, al carrer Girona de Sils.

Els fets es remunten a finals del 2007, quan l'acusat hauria convençut les nenes per anar fins a casa seva i, llavors, els hauria ofert porros de marihuana. El fiscal manté que en una de les ocasions una de les nenes va anar sola a la casa i l'acusat va aprofitar per immobilitzar-la i fer-li tocaments per sota la roba interior. L'abús hauria continuat amb l'home traient-se el penis i refregant-lo contra la vagina de la nena. El Ministeri Fiscal demana una pena de 16 anys per l'home ja que, a més de l'agressió sexual, l'acusa també d'un delicte contra la salut pública.