Gairebé 10.000 persones procedents d'altres països de la Unió Europea que viuen a les comarques gironines podran votar en les municipals del proper mes de maig, ja que estan empadronats a la demarcació i han manifestat la seva voluntat de participar en els comicis. A més a més, l'Oficina del Cens Electoral ha enviat una comunicació a 14.000 persones a les quals no s'havia dirigit en eleccions anteriors i que no han manifestat la voluntat de votar des de les municipals de 2007.

Els veïns procedents de la resta d'Unió Europea podran votar en les municipals del 22 de maig si tenen més de 18 anys, però sempre que hagin manifestat anteriorment la seva voluntat. El tràmit per a requerir el dret a vot es pot fer als ajuntaments de forma continuada des de l'any 2006. Qui ja hagi manifestat aquesta voluntat en alguna comtesa anterior i continuï residint a l'Estat, continua mantenint la seva condició de votant sense haver de fer cap nou tràmit.

Enviar un correu

En canvi, els ciutadans europeus que desitgin votar però que encara no hagin manifestat la seva voluntat hauran de demanar-ho expressament. Per a facilitar aquest tràmit, l'Oficina del Cens Electoral ha enviat per correu postal una comunicació a totes les persones que es troben en aquesta situació, de manera que aquells que la rebin només hauran d'omplir i signar la declaració formal continguda dins de la comunicació i enviar-la a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral. A més, els que comptin amb un número d'inscripció en el Registre Central d'Estrangers podran realitzar la seva manifestació de voluntat a través d'Internet, a través de la seu electrònica de la pàgina web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).