La planta de biomassa de Santa Coloma de Farners podria ser una realitat a partir de l'any 2012. Però abans caldrà que l'Idae (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia), que depèn de l'Estat, i l'Icaen (Institut Català d'Energia), de la Generalitat, signin el conveni per poder-la tirar endavant, un fet que es podria materialitzar abans no s'acabi aquesta legislatura, segons augura Robert Fauria, president adjunt del Consell Comarcal de la Selva.

El Consell i l'Ajuntament de Santa Coloma són els impulsors d'aquesta iniciativa que també contempla un centre tecnològic de la biomassa, que encara no es construirà. Fauria explica que els dos ens volien que aquesta planta ja s'estigués construint però que tot s'ha anat endarrerint perquè el conveni entre Estat i Generalitat no s'ha signat encara.

Aquesta planta de biomassa es convertirà en la primera de Girona, si bé tant a Santa Coloma com a Massanes hi ha iniciatives privades per construir-n'hi de més petites. Costarà uns 8,4 milions -la primera fase- i es finança el 90% per l'Idae i generarà una potència de 10 megawatts. Les energies renovables i en especial la biomassa van centrar ahir l'acte de cloenda del Projecte Eder-Empleaverde.