L'Ajuntament de Tossa de Mar assegura en el butlletí municipal del mes d'octubre que la despesa en personal del consistori va augmentar en més d'un milió d'euros durant el mandat del PSC i ERC. A més, apunten que aquest increment és una de les causes que han portat les finances municipals en la difícil situació en què estan actualment.

"L'augment en més d'un milió d'euros de la nòmina de personal de l'Ajuntament de Tossa que va tenir lloc durant el mandat del PSC i ERC (2003-2007) és una de les causes principals de la delicada situació econòmica que travessa la hisenda municipal", es pot llegir en el butlletí. Aquesta és una de les conclusions -segons el propi consistori- a què arriba l'estudi de l'evolució de les nòmines que l'Ajuntament ha elaborat per traslladar a la Sindicatura de Comptes en el marc de la investigació que manté oberta "per les "nombroses irregularitats" de la gestió econòmica del mandat del PSC i ERC, que va posar en evidència una auditoria", setencia l'article.

Segons l'estudi, la nòmina va augmentar durant aquest període (2003-2007) en 959.947,09 euros, fet que representa un increment del 43,8%. En el butlletí s'apunta, a més, que a aquesta xifra cal afegir-hi la respectiva despesa en Seguretat Social, situació que fa que el cost total del personal pugés en 1.126.974,62 euros.

Per altra banda, en l'article s'assegura que l'Ajuntament durant el passat mandat va incomplir les lleis de Pressupostos Generals. Aquesta norma va establir un topall màxim del 2% anual de creixement de la nòmina dels Ajuntaments i es va superar de molt. El consistori assegura, també, que aquest increment provoca desequilibris molt més greus en el dèficit. "Cal tenir present que la nòmina del personal és una despesa corrent de caràcter estructural amb vocació de perpetuïtat, per la qual cosa els desequilibris que genera en forma de dèficit s'agreugen de forma exponencial any rere any", s'escriu en l'article.