El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, considera que s'ha de corregir l'atermenament dels càmpings de Blanes que proposa l'Estat per garantir-ne la seva activitat econòmica. El 14 d'octubre està prevista la reunió per a la cessió de bona part dels terrenys que els càmpings del municipi han de cedir a l'Estat per convertir-lo en espai de domini públic. "Intentarem corregir les característiques d'un tipus d'atermenament que plantejava les coses de forma molt naturalista i molt maximalista, però que en el context en què es produeix és difícil d'entendre tenint en compte que els espais donats cauen fins al vell mig dels càmpings", va afirmar Nadal. "Intentarem que la lògica dels carrers del barri adjacent, que és el dels Pins, sigui la que determini l'àmbit de l'atermenament", va afegir.

Nadal va explicar que la voluntat de la Generalitat és que l'atermenament es pugui fer d'una manera que permeti un acord entre els càmpings, l'Ajuntament i Costes i que "recol·locant les peces" permeti "que aquesta activitat econòmica", que per a Blanes "és important" i "no prescindible", pugui continuar amb tot el marge necessari. El conseller va comentar que confia arribar a un acord i treballarà "per compensar les parts afectades". Va recordar, a més, que els càmpings estan disposats a cedir: "Sabem que hi ha una voluntat explícita per part dels càmpings d'arribar a un acord, i que estan disposats a acceptar que el que perdin per davant ho guanyin per darrere".

El conseller va fer aquestes declaracions en l'acte de signatura del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Blanes per rehabilitar els barris de S'Auguer i Sa Massaneda. Es tracta d'un projecte que durarà uns vuit anys i que afectarà més de nou hectàrees amb 1.695 veïns. Entre les actuacions que s'hi faran hi ha l'aixecament del paviment dels carrers per refer el sistema de clavegueram, la canalització i soterrar les línies elèctriques, entre d'altres. Del total d'inversió, que és d'uns 9 milions d'euros, gairebé la meitat es destinarà a aquesta tasca. La resta es destinarà a la creació d'espais verds, equipament comunitari i promoció turística. Un exemple d'equipament és la instal·lació d'escales mecàniques d'accés al parc Pedrets, un treball que comptarà amb un pressupost de 445.000 euros.