Una trententa de clients d'un hotel de Tossa de Mar van haver de ser atesos per una infecció intestinal en tres dies. La causa, segons el Departament de Salut, seria la passa d'un virus intestinal, malgrat que les investigacions continuaran durant les properes hores per arribar a una conclusió final. Els afectats, que són turistes d'origen alemany, van ser atesos al centre d'atenció primària (CAP) de Tossa i a l'Hospital Comarcal de Blanes. Totes les persones afectades van ser donades d'alta poques hores després d'haver arribat als centres hospitalaris.

Els fets es van iniciar a partir de dimarts, quan van aparèixer els primers casos. Entre dimarts i ahir, doncs, una trentena de persones, que estaven allotjades a un cèntric hotel de Tossa de Mar, van anar patint els mateixos símptomes. Concretament, els afectats presentaven un quadre de vòmits i descomposició, tot i que, segons fonts del Departament de Salut, es tractava d'una afectació de caràcter lleu, ja que les persones intoxicades es van poder recuperar en poc temps d'assistència.

Els turistes amb aquests símptomes d'infecció intestinal van ser traslladats en la seva majoria al CAP de Tossa, tot i que alguns van decidir anar a l'hospital de Blanes. Allà van ser atesos i durant les hores posteriors els metges van anar donant l'alta a tots els afectats.

Segons el Departament de Salut de la Generalitat, tot apuntaria a una intoxicació de tipus víric, tot i que encara no es pot confirmar del tot. El virus hauria anat passant d'un turista a l'altre fins a estendre's a la trentena d'afectats total. La intoxicació alimentària, però, es va començar a descartar gairebé des del primer moment, en no trobar elements comuns clars.

En aquest tipus de casos, el primer que s'intenta buscar és si hi ha algun producte alimentari comú entre tots els afectats. En aquest cas, però, aquest element no es va donar i, per això, des del primer moment es va descartar que la causa hagués estat d'origen alimentari. Malgrat aquest primer diagnòstic, Salut continua buscant la causa i analitzant totes les possibilitats per poder arribar a la conclusió final. Segons van confirmar fonts de Salut, les investigacions es poden allargar entre 24 i 48 hores.