Lloret de Mar continua fent canvis al projecte de remodelació i pacificació del trànsit al voltant del passeig. La nova modificació és que el consistori no farà finalment la rotonda que estava previst construir al final del carrer, a l'alçada de l'avinguda Pau Casals i, per tant, no es perdran les places d'aparcament de Sa Caleta. El motiu, segons va explicar el regidor de Mobilitat, és perquè Costes del Ministeri els va requerir una concessió administrativa i van decidir no fer-la de moment.

Aquest punt era un dels elements que havia generat més crítiques entre els grups de l'oposició, que al·legaven que amb la realització del gran giratori es podrien perdre entre 30 i 40 places d'aparcament a aquella zona. La idea del govern municipal era construir una gran rotonda a la part final del passeig, perquè els autocars que baixessin per l'avinguda Pau Casals poguessin donar la volta i tornar a pujar sense necessitat d'entrar al passeig marítim. En conèixer els requeriments de Costes, van decidir no fer-la, ja que no es tracta d'un tema prioritari.

El pàrquing de Sa Caleta és un dels aparcaments més utilitzats durant el mesos d'estiu i per això va aixecar tantes crítiques. Tota la modificació del passeig, però, ha rebut crítiques tant de l'oposició com d'alguns ciutadans o fins i tot de l'associació de comerciants i botiguers. ICV, per exemple, des de fa uns dies reparteix cartells on es compromet a retornar el passeig al doble sentit original. I el portaveu del GRILL, Joaquim Teixidor, ha decidit portar la qüestió al Síndic de Greuges. Teixidor va reclamar informació sobre el projecte a l'Ajuntament el passat 9 de juny a través d'una instància. En no rebre resposta, ha decidit demanar ajuda al Síndic.

Davant d'aquestes crítiques i de les que han arribat per part de veïns i col·lectius, l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va demanar ahir "confiança" i una mica de "temps", en declaracions a Nova Ràdio Lloret. L'alcalde va assenyalar que hi ha altres destinacions turístiques que compten amb el trànsit restringit a primera línia de mar.

Concentració en contra

Per mostrar el seu rebuig, una sèrie de ciutadans han organitzat una concentració de protesta per al proper dimarts a les sis de la tarda davant de l'ajuntament. El malestar entre alguns veïns de Lloret és palès, malgrat que el regidor de Mobilitat va comentar que molts veïns els feliciten, ja que agraeixen que hagi baixat el trànsit i el soroll a tot el carrer.