L'alcalde de Montagut i Oix, Narcís Ribas, ha anunciat que l'Ajuntament regularà l'ús de les autocaravanes com a habitatge. L'alcalde, també, ha fet referència a l'augment de tanques per a animals i de cabanes a la Vall de Carrera i als horts del barri de les Fàbriques. Ribas ha apuntat que l'increment d'usos de parcel·la de manera alegal ha obligat l'Ajuntament a crear una regulació específica dins el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Ribas ha explicat que propietaris de parcel·les demanen llicència per a una petita barraca per tenir cavalls i després construeixen edificacions més importants. L'altre problema són les persones que viuen en autocaravanes de manera permanent. "Com que no hi ha una normativa clara, volem que hi hagi un criteri", ha dit. Segons ha explicat, l'Ajuntament ha fet una aprovació inicial dels criteris i objectius del POUM. L'alcalde ha apuntat que el pla es va fer segons un procés participatiu. Així, segons ell, els requeriments van provocar modificacions en la previsió de creixement. Ha anunciat que l'Ajuntament farà l'aprovació provisional del POUM abans d'acabar el mandat. La definitiva, la farà ?Comissió Provincial d'Urbanisme.

Pel que fa a les tanques, ha explicat que l'Ajuntament n'ha fet retirar de la zona de la Noguera. L'Ajuntament es basa en les bases del Pla d'Especial Protecció de l'Alta Garrotxa per determinar la legalitat dels tancats. Ribas va qualificar de consciència el tema del tancament de les finques privades. "Ara els propietaris es queixen que els boletaires ho envaeixen tot", ha argumentat.

Ribas ha apuntat que els problemes d'ús alegal de parcel·les per a ell s'haurien de tractar de manera supramunicipal. Així, ha demanat més competències i diners per al Consorci de l'Alta Garrotxa.