El PSC de Tossa de Mar i el comitè d'empresa acusen el govern municipal de no dir la veritat i manipular en l'article publicat al butlletí on s'assegura que la despesa en personal va augmentar en un milió d'euros durant el passat mandat. Segons el PSC, l'estudi de les nòmines, sobre el qual es basa l'article, el signa l'alcaldessa i l'ha gestionat el seu germà i assessor jurídic i advocat municipal, Miquel Colom. A més, asseguren que s'ha fet d'amagat del cap de recursos humans i dels representants dels treballadors.

El grup dels socialistes titlla l'article com "un acte més d'irresponsabilitat i de crueltat de l'alcaldessa". Creuen que, en temps de crisi, "falsejar dades i fer demagògia amb els sous dels treballadors municipals provoca l'enfrontament amb la gent que pateix l'atur i la crisi". A més, expliquen que hi ha treballadors municipals que no arriben a mileuristes, una situació "difícil d'entendre per part d'un govern en el qual la prioritat no és solucionar els problemes dels treballadors municipals, sinó mantenir els increments dels seus propis sous". Finalment, expliquen que CiU de Tossa és l'únic govern que no només no s'ha abaixat el sou, sinó que fa uns mesos se'l va incrementar retroactivament.

Els socialistes afirmen que "l'estudi del senyor Colom menteix i amaga informació" i enumeren els punts que creuen incorrectes. Segons el PSC, els treballadors de l'Ajuntament entre el 2003 i 2007 van cobrar 4 punts per sota de l'IPC i l'Estat permet un 2% més un 1% i, per tant, asseguren que l'augment és legal, al contrari del que diu al butlletí. A més, apunten que el 2003 l'Ajuntament tenia 178 treballadors, però CiU a partir del 2007 en va eliminar 30, en part per l'externalització de serveis, amb la qual no estan d'acrod: "La política de CiU d'externalitzar serveis municipals no fa estalviar recursos globalment: treu feina a gent de Tossa i augmenta els costos d'altres capítols del pressupost".

Per altra banda, el comitè carrega en la mateixa línia que els socialistes. "No és veritat que les nòmines del personal entre 2003 i 2007 hagin augmentat un 43,80%". El comité assegura que el sou mitjà d'un empleat va augmentar un 14% en aquest període, quan l'IPC entre gener de 2003 i desembre de 2007 es va incrementar un 18%. Els empleats municipals, per tant, van perdre quatre punts percentuals de poder adquisitiu. És a dir, "som quatre punts més pobres", asseguren. "És una manipulació la comparació en xifres absolutes de les despeses de personal de l'Ajuntament entre 2003 i 2007", sentencia.