L'Obreria de Santa Cristina de Lloret de Mar critica que la Generalitat no els hagi atorgat cap subvenció per la neteja dels boscos després del temporal del 8 de març, malgrat que el paratge formi part d'una zona protegida pel mateix Govern català, segons informa Nova Ràdio Lloret.

Cal recordar que l'entitat sempre ha estat en contra de la inclusió d'aquesta part del territori al Pla d'Espai d'Interès Natural (PEIN) de Pinya de Rosa i, ara, asseguren que el fet de no haver rebut cap subvenció és una prova més que l'acord no és positiu per a l'entitat. L'obrer major, Salvador Palaudelmàs, va destacar que, un cop més, els fets els donen la raó del poc servei que fa aquesta protecció. "Si ni per una catàstrofe natural d'aquesta magnitud no es valora el fet d'estar dins d'un territori protegit no ens convé ser-hi", va afirmar Palaudelmàs.

En aquest sentit, l'Obreria va tornar a reclamar que el paratge s'exclogui del PEIN, perquè la millor protecció és la de proximitat que ha fet l'entitat tota la vida. Pel que fa a la subvenció, Palaudelmàs va comentar que deixaran el tema tancat, ja que és complicat que la Generalitat rectifiqui en aquest aspecte a aquestes alçades.

El cost de la neteja que ha fet l'Obreria ha estat de 30.000 euros, una inversió necessària, va comentar amb resignació l'obrer major: "Hem d'assumir aquest cost com una inversió més que hem fet dins de la finca de Santa Cristina; i va ser una mesura absolutament imprescindible perquè les més de 200 tones de llenya que es van treure d'allà d'arbres trencats eren una càrrega de foc absolutament inviable de mantenir durant els mesos d'estiu".

Referent al PEIN, el cas està aturat al Tribunal Suprem. Cal recordar que l'Obreria de Santa Cristina va portar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va donar la raó a l'entitat lloretenca i va dir que el paratge s'havia d'excloure de la protecció de la Generalitat. El Govern català, però, va recórrer al Tribunal Suprem, que encara ha de dictar sentència. Mentre la resolució del tribunal espanyol no arribi, Santa Cristina continuarà formant part del PEIN.