L'Ajuntament de Lloret de Mar ja ha instal·lat calderes de biomassa a quatre centres escolars de la localitat, segons Nova Ràdio Lloret. Són els col·legis Pompeu Fabra, Pere Torrent i Esteve Carles i la ?guarderia Lola Anglada. Segons el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, són els edificis municipals que més ho necessitaven.

Segons Riera, "tots aquests conceptes de com gestionar un municipi i com gestionar l'energia d'ara en endavant s'han de posar cada cop més dins de la societat i sobretot a la societat dels escolars, que són la del futur". La biomassa és un tipus d'energia renovable que fa servir restes vegetals com a combustible. A diferència del gasoil, la biomassa genera molt poques emissions de CO2 i, per tant, gairebé no contamina. A més, un altre aspecte positiu és que el seu cost és més baix.

Veient aquests avantatges, la voluntat de l'Ajuntament és instal·lar calderes de biomassa en més equipaments públics. Abans, però, caldrà "veure quines són les necessitats de cadascun dels edificis municipals, fer una auditoria d'eficiència energètica i veure com s'han anat transformant, ja siguin les calderes o les instal·lacions de llum o aire condicionat". Segons el consistori, cal tenir en compte que cada edifici té unes necessitats energètiques diferents i, per tant, unes solucions diferents.

L'energia que generen les calderes dels centres escolars serveix per escalfar aigua i per fer anar la calefacció. El combustible que s'utilitza és el que s'anomena pellet, que és un residu vegetal que procedeix de les neteges forestals i de les restes de poda. Les obres d'instal·lació de les quatre calderes de biomassa han costat 250.000 euros i han estat finançats a través del segon Pla Zapatero.