La Direcció General de Costes de l'Estat durà demà a terme l'acte d'atermenament que preveu la cessió de bona part dels terrenys dels càmpings de Blanes. I és que aquest nou atermenament del domini marítimo-terrestre afecta en concret quatre càmpings de primera línia de Mar: el Blanes, Bellaterra, Vora Mar i Pinar.

Si bé la setmana pasada el conseler de Política Territorial i Obres Públiques (Ptop), Joaquim Nadal, va assegurar que calia corregir aquest afitament que proposa l'Estat a través d'un acord entre càmpings, Ajuntament, Costes i Generalitat; el propietari del càmping Blanes, Antoni Trincheria, en declaracions a Ràdio Marina va assegurar que de moment no hi ha hagut cap tipus de canvi des que es va anunciar que aquest afitament es faria a l'estiu, només que finalment es va aconseguir la pròrroga, gràcies a la pressió dels càmpings, que va fer possible que aquesta actuació no es fes en plena temporada turística.

Menys personal

Pel que fa a les paraules del conseller Nadal, segons Trincheria "un atermenament no es pot pactar, l'única manera que s'autiri es que ens estimin les al·legacions que presentarem a posteriori". Aquesta pèrdua dels espais dels càmpings a benefici de l'Estat ha provocat, relata l'empresari blanenc, que els quatre càmpings afectats "hàgim decidit congelar totes les inversions per a l'any vinent" i de cara al futur, relata, això pot comportar "que no descartem presentar un ERE, perquè com que no es faran inversions el personal de manteniment no serà necessari".

A més, va afegir que si no hi ha canvis aquest Expedient de Regulació d'Ocupació es presentaria abans de Nadal, i que "podria afectar entre 20 i 25 persones, entre treballadors directes i personal extern". Aquest atermenament provoca que els terrenys passin a mans de l'Estat i permetrà alhora que els càmpings puguin continuar amb la seva activitat, a través d'una concessió durant 30 anys. Aquest afitament afecta part de la banda esquerra de l'avinguda Vila de Madrid, al barri dels Pins, i, concretament, els quatre càmpings de primera línia de mar. Cal recordar que l'Ajuntament de Blanes va aprovar una moció en contra d'aquest atermenament en el ple d'abans de l'estiu.