Quatre dels set morts que aquest pont s'ha cobrat a la carretera eren veïns de Girona. Divendres a la tarda un veí d'Hostalric moria després d'impactar contra un pi a la carretera Gi-555 a Riudarenes, diumenge un veí de Salt perdia la vida en estavellar-se per un marge de l'Eix Transversal a Rajadell (el Bages) i dilluns a la nit un matrimoni de Banyoles, Jordi Font i Vilagran i Núria Clota i Clota, ambdós de 58 anys, perdien la vida en un accident a la Jonquera. El seu cotxe va sortir de la via i, en reprendre el bon camí, un camió hi va impactar per darrere.

El balanç català d'ahir al tancament d'aquesta edició era de sis accidents amb set morts segons va indicar el Servei Català del Trànsit (SCT). De les estadístiques es va retirar l'accident de Guils de Cerdanya on va perdre la vida un veí de Bellver de Cerdanya de 69 anys d'edat perquè l'autòpsia va concloure que l'home havia mort al volant a resultes d'un atac de cor i que això va provocar l'accident.

Es tracta, tot i les esmenes a l'estadística, de la pitjor campanya del pont del Pilar des de 2005, quan vuit persones van perdre la vida en quatre accidents. Val a dir que la de 2004 havia estat pitjor -14 morts en 12 accidents- però a partir de 2006 les dades havien davallat molt, fins al punt que el 2007 el pont es va saldar sense morts i l'any passat només va haver-n'hi un -el balanç de 2006 va ser de sis morts i en van haver-hi tres el 2008-.

Pel que fa a la mobilitat, ahir el retorn va caracteritzar-se per la tranquil·litat a la carretera. Els accessos a la Costa Brava no van registrar retencions a causa que, per culpa del mal temps, la costa gironina ha rebut pocs clients durant aquests dies. Pel que fa a la seguretat en el trànsit, el SCT seguia alertant ahir a la prudència en vistes que la pluja encara no ha remès del tot.