Viatgers italians, francesos o alemanys que ahir tenien previst tornar als seus països des de l'aeroport de Girona es van trobar amb la sorpresa en arribar a la terminal, que el seu vol havia sigut cancel·lat i ells no n'havien sigut advertits. Després de la sorpresa i d'informar-se de les possibilitats que se'ls oferien, pràcticament tots van optar per canviar el bitllet per un vol que sortís avui, i la gran majoria van passar la nit a l'aeroport. Només uns quants van buscar allotjament a Girona i és que, com explicava una noia italiana, "aconseguir després que Ryanair et reemborsi els diners de l'hotel és una tasca molt difícil, gairebé impossible". Situació similar a la d'aquests passatgers que havien de sortir ahir de Girona, van viure els gironins que havien passat el pont del Pilar a l'estranger i havien de tornar ahir des d'una d'aquestes ciutats: Roma, París, Kaunas, Glasgow, Hamburg, Dusseldorf o Bolonya. Els vols van ser igualment cancel·lats i amb tota probabilitat se'n van assabentar també en arribar al seu aeroport, on hauran passat la nit esperant agafar avui un vol que els torni a casa.

La vaga general que va viure ahir França va afectar sensiblement el transport aeri, i molt especialment els ciutadans espanyols que en ser ahir festiu van decidir passar quatre dies a l'estranger. A Girona es van cancel·lar vuit arribades i vuit sortides (des de i cap a les set ciutats esmentades, amb la salvetat que en el cas de París es van cancel·lar dos vols), però la major part de la resta de vols van patir retards d'entre mitja hora i dues hores (alguns van superar les tres hores, però van ser pocs), un lapse de temps que la majoria de viatgers va acceptar resignadament. Resignadament però desinformats, ja que, com explicava una família arribada de Londres, ahir al vespre dues hores i mitja desprçés del previst ningú els va explicat res, fins al punt que "creiem que era a causa del mal temps".

Més o menys a la mateixa hora italians i francesos que havien de sortir a París i Roma (a les 20.05 h i a les 21.50 h respectivament), des de Girona, lamentaven que ningú de Ryanair els hagués informat de la cancel·lació, que van conèixer en veure els taulells informatius. "Ningú ens ha trucat i no sé si ens han enviat un e-mail perquè estàvem de vacances i no tenim ordinador", deia una italiana. Els italians, a més, no entenien que la vaga a França pogués afectar un vol Girona-Roma (direcció sudest), i menys quan sortien vols cap al nord del seu país, com a Venècia i Pisa.