Blanes i Castelló d'Empúries van coincidir ahir a reclamar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que faci cas de les peticions dels ajuntaments i netegi les lleres de rius i rieres.

El regidor de Medi Ambient de Blanes, Celestino Lillo, va afirmar que "l'estat de les rieres és lamentable des de fa anys", cosa que vénen denunciant a l'ACA i li fan arribar informes especificant les prioritats. Segons Lillo, "des del 2005 l'ACA no ha fet pràcticament res en manteniment", així que "reclamem que es faci realment el manteniment correcte". Al juny, un responsable de l'Agència va visitar Blanes assenyalant les actuacions possibles i al setembre es va netejar un tram urbà, necessari però insuficient. Per aquest motiu, fa poques setmanes l'Ajuntament s'hi va tornar a adreçar perquè, davant l'anunci de pluges, l'ACA inclogués la neteja de rieres al seu pressupost. Celestino Lillo va explicar que, per exemple, la riera Valls de Burg estava pressupostada el 2009 però no s'ha netejat i que l'Administració els va demanar que prenguessin consciència que no hi ha diners.

Ara, amb la pluja, s'ha desbordat la riera de Can Sabata, que comença a la zona esportiva i passa per la urbanització Mas Cremat. Tot i que no ha causat danys importants, és perillós creuar-la.

Pel que fa a Castelló, l'alcalde, Salvi Güell, va alertar ahir que temporals com aquest últim poden posar en perill els nuclis urbans a tocar el riu i va denunciar que "sembla que, en moltes ocasions, la suposada preservació del medi ambient avantpassi per la seguretat dels milers de ciutadans".