La Maria Antònia Vilanova probablement trigarà molt a oblidar l'ensurt de la nit del 10 d'octubre: després d'agafar l'últim tren per tornar de Barcelona a Girona, es va quedar adormida, de manera que no va baixar a l'estació. Renfe va tancar el tren i el vigilant d'Adif va tancar l'estació amb ella encara a dins, de manera que, quan es va despertar al cap de tres quarts d'hora, va haver d'avisar emergències i la seva família perquè la traiessin d'allà a dins.

Aquesta figuerenca va pujar a l'estació del Clot-Aragó (Barcelona) en el tren que sortia d'allà a les 21:55, i tenia previst arribar a Girona a les 23:13, on l'esperaven la seva germana i el seu cunyat. Vilanova es va asseure al final d'un vagó i va començar a llegir, però el cansament la va vèncer i es va quedar adormida amb el mòbil apagat. Segons diu, no va passar el revisor per demanar-li el bitllet i els seients del seu voltant estaven buits, de manera que va dormir fins a l'estació de Girona i, un cop allà, no es va despertar. Segons assenyalen fonts de Renfe, l'interventor que comprova que no quedi ningú dins del comboi no va veure la noia i per això va tancar el tren pensant que no hi havia ningú.

A l'andana, la germana i el cunyat de Vilanova l'esperaven preocupats en veure que no baixava del tren. Per això van dirigir-se al guarda de seguretat d'Adif i li van demanar que comprovés que no quedava ningú dins del tren, ja que temien que la noia estigués tancada dins del comboi. Però, segons explica Vilanova, el guarda va assegurar que no quedava ningú dins del tren, de manera que va fer fora la seva germana i va tancar l'estació al voltant de dos quarts de dotze de la nit.

Poc després, Vilanova es va despertar i, nerviosa, va recordar on es trobava. "Em vaig despertar passada mitjanit amb el vagó desert i els llums apagats", recorda. La seva primera reacció va ser intentar obrir les portes d'emergència, però es va trobar que el mecanisme estava inactiu.

Llavors, preocupada, va trucar a la seva mare, qui es va posar en contacte amb Renfe. Ella, per la seva banda, va trucar al servei d'emergències, que la va derivar a la policia local de Girona. Finalment, el guarda de seguretat la va anar a treure del tren i es va poder retrobar amb la seva germana. Això sí, considera que el guarda la va tractar de forma "barroera" quan va sortir del vagó. Segons assenyala, li va dir que la culpa era seva "per haver-se quedat adormida".

El que més greu sap a Vilanova és la mala estona que va passar la seva família, ja que durant tres quarts d'hora van patir l'angoixa de no saber on era. "El patiment de la meva família és el que més em corroeix", assenyala.

Reclamació a la companyia

Per tot plegat, ahir va presentar una reclamació a Renfe, per tal que la companyia li aclareixi per què una persona pot quedar tancada en un tren. La companyia ferroviària, per la seva banda, ofereix les seves disculpes a la viatgera i assegura que, un cop s'hagi tramitat la queixa, es posarà en contacte amb ella per tal de disculpar-se personalment. La companyia assenyala que el problema va venir perquè l'inteventor no va veure la noia adormida.

Aquesta no és, però, la primera vegada que algun passatger es queda atrapat en un vagó de Renfe després d'haver-se adormit. El passat mes de setembre, un noi també es va quedar adormit en un comboi a l'estació de Maçanet-Massanes i es va despertar a les onze de la nit, però en aquell cas la versió de l'afectat i la de la companyia eren completament diferents. Segons el noi, va haver de cridar fins que un guarda li va obrir la porta, i aquest es va negar a facilitar-li un telèfon, de manera que va haver d'anar en bicicleta fins a Massanes, que és a dos quilòmetres de l'estació. En canvi, segons Renfe, van ser el guarda i un operari de neteja qui van despertar el noi i li van oferir ajuda, que ell hauria rebutjat.