L'únic regidor d'ERC a Lloret de Mar, Eduard Coloma, deixarà oficialment el seu càrrec en el proper ple municipal, previst per al dilluns 18 d'octubre per qüestions laborals i el substituirà el futur cap de llista a les municipals, Jordi Orobitg, després que les 25 persones que eren a la llista electoral hagin renunciat al lloc. Orobitg no es va presentar en les darreres eleccions municipals, de manera que l'única opció legal que hi podia haver perquè substituís Coloma era fer que totes les persones que en formaven part, suplents inclosos, presentessin la seva renúncia, com així han fet.

Segons va reconèixer l'actual regidor, la decisió s'explica per una qüestió laboral i de manca de temps. Coloma va comunicar al partit dimecres passat que no podia continuar fent les tasques de regidor per imcompatibilitat laboral, malgrat que fa uns mesos s'havia compromès a acabar el mandat. "Al febrer em van ascendir de categoria a l'hotel, ara en sóc el director i no ho puc compaginar. Les circumstàncies han canviat i per això prenc aquesta decisió ara", va comentar Coloma. "He intentat continuar, però finalment vaig comunicar al partit que no em veia amb cor ni capacitat per seguir fent la feina de regidor com crec que s'ha de fer. Podia haver seguit, però no tenia temps ni per preparar els plens i així no es pot", va afegir Coloma.

Un cop comunicat, doncs, ERC havia de decidir qui seria el seu substitut. I segons van informar fonts del partit, dijous passat la secció local de Lloret, reunida en assemblea, va acordar que el subs?titut fos Orobitg, que ja havia estat escollit com a cap de llista per a les properes eleccions. Tots els membres van decidir que presentarien la renúncia amb l'objectiu d'impulsar el nou candidat i donar-lo a conèixer. Segons fonts d'ERC, es va creure que aquesta era la millor opció tenint en compte que queda poc temps per a les eleccions. La substitució, segons ERC, ha de servir per donar experiència al nou regidor i per impulsar-lo com a candidat: "Servirà de plataforma perquè Orobitg, que no era regidor, pugui conèixer la feina de regidor i es pugui donar a conèixer", va informar la secció d'ERC de la Selva.

La decisió, doncs, compta amb el suport del partit i del mateix actual regidor d'ERC, que també veu amb bons ulls que Orobitg el substitueixi: "És una oportunitat perquè el nou candidat es pugui donar a conèixer", va afirmar l'actual regidor.

Així, doncs, està previst que durant el proper ple s'accepti la renúncia d'Eduard Coloma i, si la junta electoral compleix els terminis, en el següent ple ja es pugui dur a terme l'acceptació d'Orobitg com a nou regidor.

Cal recordar que Coloma és regidor a Lloret de Mar des del novembre de 2003, quan va substituir el cap de llista que els votants havien escollit. Posteriorment, el 2007 ja es va presentar encapçalant la llista i ara decideix plegar per poder dedicar-se a l'hotel que dirigeix. Ho fa, però, abans d'hora, ja que va assegurar que acabaria el mandat. El juliol de l'any passat, Coloma ja va anunciar que no es tornaria a presentar encapçalant la llista d'ERC, però en aquell moment va apuntar que acabaria el mandat. Els canvis en la seva feina, però, han precipitat el canvi de decisió. La mateixa secció local va escollir Jordi Orobitg com a proper cap de llista al gener.