L'Ajuntament de Figueres ja ha pagat aquest mes 5.899,94 euros pel lloguer d'un local de poc més de 1.000 m2 que està buit i que no està clar a què es destinarà. Fonts municipals han assegurat que s'està fent un projecte per adaptar-lo per ser la seu del Consorci de Benestar Social de la comarca, que en un principi havia de traslladar-se a la Casa Nouvilas -que van adquirir Ajuntament i Consell per 3,8 milions- però que requereix una inversió per adaptar-lo que ara no es pot afrontar. La presidenta del Consocri, Consol Cantenys (PSC), preguntada per Diari de Girona, assegura que no hi ha res d'això previst, que de moment estudien la viabilitat de la casa adquirida i que, per part, de Figueres es va comentar la possibilitat d'utilitzar part d'un local del que disposaven.

L'Ajuntament de Figueres va adjudicar de forma provisional el passat mes de febrer, i definitivament el mes de març, el contracte d'arrendament amb opció a compra d'aquest local situat al carrer Sant Pau a l'entitat Nova Cadieisa per, segons consta al document públic, "ubicar-hi les oficines muncipals". Precisament, el grup socialista -aleshores a l'equip de govern- assegura que a l'espai havien de traslladar-hi serveis econòmics i d'atenció a les persones, en el marc de les obres de reforma que hi havia previstes a l'actual edifici consistorial però que, de moment, s'han aparcat i que, per aquest motiu, ja no seria necessari el trasllat. Fonts municipals, però, asseguren que la idea no és aquesta, sinó que el consistori posarà a disposició els baixos de l'edifici perquè s'hi traslladi "el més aviat possible, provablement el mes de gener, les dependències del Consorci de Benestar". I és que, segons expliquen, malgrat que es va anunciar l'adquisició de la Casa Nouvilas, el projecte d'adaptació per instal·lar-hi les oficines s'ha de redactar, suposarà una inversió important que ara no es pot assumir i no es preveu un trasllat a curt termini. Segons Figueres, "les necessitats del consorci són més urgents", asseguren, i, per aquest motiu, diuen que s'està preparant un projecte per poder ubicar al local del carrer Sant Pau les oficines de serveis socials.

Estudiant la Casa Nouvilas

La presidenta del Consorci de Benestar Social -que es va constituir el 30 d'octubre de l'any passat-, en canvi, no sap res. Consol Cantenys ha assegurat que "jo no en tinc cap notícia oficial, a la darrera reunió (fa quinze dies) es va plantejar què havíem de fer amb l'espai comprat que necessita una inversió important i cap administració està en disposició de fer-la". Consol admet que, si és inviable a curt termini, "hem de mirar com ho fem, i no podem tardar massa", ara bé, afegeix, respecte a la possibilitat de traslladar-se al local de Figueres, que durant la reunió "l'Ajuntament va manifestar la intenció de rehabilitar un espai davant l'antic cinema las Vegas, però no es va parlar absolutament de res, hem de veure primer si és viable la casa Nouvilas" i de no ser així buscar altres possibilitats entre les quals pot haver-hi sobre la taula la plantejada per Figueres.

Sigui com sigui, el consistori figuerenc ja ha abonat aquest mes d'octubre l'import de gairebé 6.000 euros pel lloguer d'aquest local, el contracte del qual, segons la documentació, té una durada de 10 anys "millorable a l'alça". Asseguren que els imports "repercutiran sobre la opció a compra que hi ha en el contracte". En el supòsit que acabés acollint la seu del Consorci, s'haurien de negociar acords pel pagament. L'Ajuntament no ha informat de cap altre ús que es vulgui donar al local.