El Departament de Polítca Territorial i Obres Públiques (PTOP) invertirà més de 2,5 milions d'euros per millorar el ferm de les carreteres locals entre Sils i Massanes, entre Camprodon i Molló i entre Campdevànol i Gombrèn.

La GI-555 s'inicia a la N-II al nucli de les Mallorquines, a Sils, i finalitza a la carretera C-35, al terme de Massanes, prop d'Hostalric. Les obres que s'impulsen permetran renovar el ferm en la pràctica totalitat de la carretera per tal de pal·liar-ne el desgast; en concret, mitjançant l'estesa d'una nova capa d'asfalt al llarg de 13,2 quilòmetres de longitud. Els treballs s'han adjudicat ara per un import d'1,1 milions; començaran el primer semestre de 2011 i tindran un termini de quatre mesos.

D'altra banda, el PTOP ja ha dut a terme en els últims anys diverses actuacions de millora a la C-38, que constitueix un dels accessos a França i discorre entre l'encreuament de Collabós, Sant Pau de Segúries, Camprodon, Molló i el Coll d'Ares, on hi ha la frontera cap a Prats de Molló. Ara, s'impulsa el reforçament d'aquesta carretera en dos trams; un petit tram de 300 metres situat al nord de la travessera de Camprodon, i un altre de 4,3 quilòmetres des de l'accés a Beget fins a l'accés al nucli de Molló. Aquestes obres s'han adjudicat ara per un import de 678.000 euros i començaran el primer semestre de 2011. Tindran una durada prevista de dos mesos.

Finalment s'ha adjudicat la millora del ferm de la GI-401 entre Campdevànol i Gombrèn per 783.000 euros. Els treballs abasten una longitud de 8,5 quilòmetres i consistiran principalment en la renovació del ferm, amb un tractament previ en els punts que ho requereixin. Es preveu iniciar les obres el primer semestre de 2011. Els treballs duraran tres mesos.