La Sindicatura de Comptes encara espera, un any després, que 69 municipis li entreguin els comptes corresponents a l'exercici del 2008. La majoria són de l'Àmbit Metropolità, on hi ha 21 consistoris, i a les Comarques Centrals, 16. A la província de Girona, són vuit els que encara no han entregat els comptes. Només destaquen Sant Julià de Ramis i Vilafant. La resta de municipis son més reduïts: Colomers, Espolla, Maçanet de Cabrenys, Massanes, Osor i Rupià. El passat 15 d'octubre acabava el termini per presentar els comptes del 2009 i els municipis que no compleixin poden perdre temporalment les subvencions de la Generalitat.

Els consistoris que aquest any no hagin complert el termini per presentar els comptes del 2009 ho poden pagar car. La nova llei de la Sindicatura de Comptes aprovada pel Parlament el passat 7 de juny estableix que els ajuntaments que incompleixin el termini del 15 d'octubre "sense que s'hagi acreditat cap causa justificada de l'incompliment", la Sindicatura ho comunicarà al Departament de Governació i Administracions Públiques perquè "s'adoptin les mesures destinades a suspendre el lliurament de subvencions o transferències amb càrrec als pressupostos de la Generalitat". La llei també concreta que la suspensió es manté fins que els municipis no entreguin els comptes i, en cap cas, hi ha "dret a compensació financera".

A banda dels 21 ajuntaments de l'Àmbit Metropolità i els 16 municipis a les Comarques Centrals, la Sindicatura no ha rebut els comptes de 10 més a Ponent, vuit al Camp de Tarragona, cinc més a l'Alt Pirineu i Aran i un a les Terres de l'Ebre.