L'Ajuntament de Figueres apujarà un 2,5% de mitjana els impostos per al proper 2011 i al voltant d'un 3,1% les taxes municipals, tot i que algunes s'enfilen més del 4%. El regidor d'Hisenda, Albert Ollé (CiU), assegura que l'augment es farà per sota de la puja de l'IPC a la província de Girona -situat al 2,8% - i va assegurar que la situació econòmica fa augurar un any vinent "difícil". En aquest sentit, en declaracions a la cadena Ser, l'edil ha afirmat que de cara al proper any es veuran obligats a suprimir alguns dels serveis que ofereix la ciutat, tot i que no ha concretat de quins es tractarà. Les taxes d'escombraries, clavegures, aigua, el preu de la primera hora d'aparcament en zones blaves o la retirada de vehicles són alguns dels imports que més augmentaran aquest 2011.

"Tenint en compte la greu situació que travessen algunes famílies de la ciutat, cap taxa relacionada amb benestar social s'apujarà", va explicar el regidor d'Hisenda. Tampoc ho farà, per exemple, l'impost de circulació de vehicles o la taxa d'obertura de nous establiments. Seran les úniques, però, ja que la majoria dels impostos es veuran incrementats ?l'any vinent al voltant del 2,5% D'entre elles, l'impost sobre el valor de terrenys augmentarà un 2,86% i el de contruccions i obres un 2,70%. Pel que fa a les taxes, les que més augmentaran seran les d'ocupació de vies públiques amb tanques, que s'apujaran un 2,94%; la primera hora de les zones blaves arribarà fins al 4,76%, ja que, segons Ollé, l'objectiu és fomentar la mobilitat de vehicles; la retirada de vehicles s'enfilarà al 3,57% -passant dels 84 euros actuals als 87.00-; les escombraries domèstiques pujaran un 4,20%; les dels comerços un 4,50; la taxa de clavegueram pujarà un 4,55% i la de l'aigua un 4,50.

La resta, vinculades a ocupació de vies públiques amb cadires i taules, cementiris, taxa anual de llar d'infants, atorgament de llicències urbanístiques i instal·lacions esportives s'apujaran un 2,5% respecte de l'any passat. Respecte a les escombraries, el regidor ha afirmat que el dèficit d'aquest servei és del 50% i que, per aquest motiu, cal augmentar-ne el percentatge. L'edil assegura que les taxes i impostos suposen prop d'un 78% dels ingressos corrents del consistori. Ollé, a més, ha precisat que les previsions per a l'any vinent són magres i que, de cara als pressupostos, s'hauran de plantejar la supressió d'alguns serveis, tot i que de moment no ha volgut precisar de quins es tractarà.