Tossa de Mar va aprovar ahir provisionalment en un ple molt tens la modificació puntual del POUM per poder incloure, entre d'altres, l'estudi d'inundabilitat de la riera de Tossa, malgrat les crítiques i les denúncies de l'oposició sobre conflicte d'interessos entre alguns regidors i els canvis en el pla. Segons el govern, els objectius per dur a terme la modificació són la inclusió de l'estudi de la inundabilitat, ordenar les zones que quedaven pendents de regular, establir les condicions urbanístiques per recuperar l'activitat econòmica i incloure algunes resolucions del PTOP.

Els socialistes van assegurar que hi ha moltes coincidències entre les al·legacions que es van presentar i les modificacions que es preveuen en el pla. "El que no és comú ni és legal és que persones que han presentat al·legacions, quan arribin al govern, facin modificacions tenint en compte aquestes i interessos vinculats a familiars", va denunciar la portaveu del PSC, Pilar Mundet, que ahir estava sola perquè els altres dos edils del PSC no es van presentar.

Des de l'altre grup de l'oposició també es va criticar la modificació. "Esteu reproduint els tics que criticàveu el PSC i ERC quan dèieu que fèiem un POUM sectari", va comentar la portaveu de TU, Gisela Saladich, tot afegint que "heu fet la vostra modificació, no la de tots".

Per altra banda, l'equip de govern també va aprovar les ordenances fiscals per al 2011, amb la congelació de la majoria d'impostos municipals. Segons l'equip de govern, la característica principal d'aquestes noves ordenances és que queden congelades a causa de la situació de contenció i crisi econòmica. Prova d'això és la congelació de taxes com la de la llar d'infants o d'impostos com l'IBI o l'ICIO. Pel que fa a les taxes municipals que s'ajusten, el preu per la recollida de les escombraries o el servei de clavegueram incrementen l'IPC estatal, que és d'un 2 per cent. Segons el govern, aquest increment és "simbòlic" i respon a la necessitat de mantenir els serveis, no a la voluntat de l'equip de govern d'augmentar la pressió fiscal als tossencs.

Per a l'alcaldessa, Imma Colom, totes aquestes modificacions "mínimes" es deuen a què l'Ajuntament aposta per la contenció "en un moment de crisi on calen els esforços de tots", i va afegir que "no sobrecarregarem les famílies en aquesta difícil situació econòmica". Paral·lelament, l'oposició va carregar contra l'important nivell d'endeutament de les finances municipals, que superen el 132%, i contra el fet que no s'hagi escoltat les recomanacions de l'interventor, que deia que calia apujar impostos per millorar la delicada situació econòmica en què es troba l'Ajuntament.