Els participants a la final de la Copa del Rei d'hoquei, que la Ciutat Esportiva de Blanes acollirà el proper mes de febrer, s'allotjaran fora de la localitat de la Selva, segons van confirmar fonts de l'organització del torneig. La qüestió es va fer pública el passat dilluns en el ple municipal, quan el grup d'ERC, a l'oposició, va anunciar la possibilitat que aquesta situació es pogués donar per informacions que li havien arribat. Esquerra va reclamar que s'intentés evitar, perquè no era la primera vegada que passava al municipi. Els hotels de la localitat estan tancats durant els mesos d'hivern i, de fet, aquesta és una de les raons per les quals no allotjaran els esportistes.

Fonts de l'organització van assegurar ahir que han contactat amb els cinc hotels de la localitat, però els establiments han declinat la possibilitat d'acollir els jugadors del torneig, perquè estan tancats, amb l'excepció de l'Hotel Costa Brava, que va afirmar no estar prou preparat per fer l'allotjament. La data del torneig, que serà la darrera setmana del mes de febrer, s'acosta i, per això, cal buscar una alternativa per ubicar els participants. Des de l'organització es va anunciar que, després de la negativa dels hotels de Blanes, ja s'estan fent les gestions corresponents per poder allotjar els esportistes a una altra població.

Segons l'organització, el torneig de la Copa del Rei portarà més de 200 esportistes a la vila de Blanes, a banda dels acompanyats que puguin arribar, que encara no estan comptabilitzats.

L'associació d'hotelers de Blanes va admetre que hi havia hagut "una aproximació" per part dels organitzadors del torneig, però que s'havia declinat l'allotjament en no tenir una oferta formal i concreta on es detallessin els dies de l'estada i, sobretot, els preus que es proposaven. "S'ha fet un intent d'aproximació, però no se'ns va fer arribar una oferta concreta on es fes constar els preus i els dies exactes de l'allotjament i, per tant, no ho podíem valorar", va comentar Enric Portas, president de l'associació d'hotelers de Blanes. "Si no tenim les condicions concretes tampoc podem valorar si l'oferta és atractiva per obrir els hotels que estaran tancats en aquelles dates", va afegir Portas.

Diversos grups municipals, com ERC, PSC i EUiA-ICV, van expressar en el ple la seva decepció per aquesta situació dels hotels de la localitat, ja que creuen que la nova Ciutat Esportiva és una oportunitat per afavorir el teixit turístic i comercial del municipi que cal saber aprofitar. I, per tant, si s'aconsegueix l'organització d'un torneig d'aquestes característiques -van defensar- no es pot deixar que els participants s'allotgin a les poblacions veïnes i treguin partit de les instal·lacions esportives de Blanes.