Joan Maria Serras, Jordi Fornés, Eduard Coloma, Gemma Boada, Josep Maria Puig i Joan Miquel Panella eren els sis consellers comarcals que representaven el grup d'Esquerra Republicana el maig de 2007, quan es va conformar el ple del Consell Comarcal de la Selva, on PSC i CiU governen.

Des de llavors, el grup republicà del Consell Comarcal ha viscut canvis interns i d'aquests sis membres destaca que qui era el seu portaveu, el republicà Jordi Fornés, va dimitir l'any passat i llavors, al seu lloc, va entrar com a cap del grup Eduard Coloma, que era el suplent de Fornés. El lloretenc, però, a partir de dimarts ja no seguirà al capdavant dels republicans perquè Coloma presenta la seva dimissió com a conseller comarcal i, per tant, deixa de liderar la formació.

Un fet però que comportarà que almenys fins al gener no hi hagi nou conseller que el reemplaci perquè el grup comarcal d'ERC encara no hauria trobat un substitut, segons fonts consultades per aquest diari seria per manca de suplents. Un fet que la consellera Conxita Boldú, que va substituir Jordi Fornés en el seu lloc de conseller -no pas com a portaveu- del grup, confirma també.

I ressalta que quan ella va entrar l'octubre a substituir Fornés "ja no hi havia ningú més per ser suplent" i que, fruit d'això, caldrà fer un tràmit, que és llarg, ressalta, per trobar-ne un. A banda, fonts consultades, expliquen que no es convocaria pas un ple extraordinari per nomenar un nou conseller fins, com a molt aviat, el mes de gener.

I és que la manca d'una persona que reemplaci el lloc de conseller de Coloma, per una banda, suposa atorgar el lloc de portaveu en una nova persona i, per l'altra, introduir un nou regidor al Consell. Un fet que per ara és llarg, explica Boldú, perquè no hi havia suplents "perquè la gent substituta que hi havia van dir que no volien ser". Tot i això, la consellera diu que el grup ho està solucionant.

El conseller Eduard Coloma, per tant, haurà estat més de tres anys en el càrrec i, de fet, ha de dimitir del Consell perquè ha deixat de ser regidor a l'oposició de Lloret de Mar -va dimitir fa un parell de setmanes per motius professionals- i, per tant, sense estar en un Ajuntament no podria continuar desenvolupant la seva activitat.

Aquest no és l'únic canvi recent en el grup comarcal d'ERC a la Selva, ja que a mitjans d'estiu va dimitir el conseller Joan Miquel i Panella i es va nomenar l'edil caldenc Xavier Tresserras com a substitut en el ple de juliol.

El ple de dimarts vinent al Consell Comarcal, per tant, servirà per acceptar la dimissió de Coloma, però encara no es podrà nomenar al nou conseller del grup republicà. En tancar l'edició havia estat impossible contactar amb el conseller d'ERC, Eduard Coloma.