La Fundació Drissa, el Consorci de les Gavarres i l'Obra Social Caja Madrid van presentar ahir la nova brigada de neteja forestal formada per col·lectius en risc d'exclusió social per al manteniment de l'Espai d'Interès Natural de les Gavarres. L'Obra Social de Caja Madrid, dins de la convocatòria 2010 d'ajudes per al foment de l'ocupació per a persones amb discapacitat, desigualtat o risc d'exclusió social, ha atorgat una subvenció a la Fundació Drissa per poder dur a terme aquest projecte.

Aquesta iniciativa consisteix en la creació d'una colla forestal formada per un monitor i tres o quatre treballadors amb trastorns mentals severs que des del setembre i fins a finals d'aquest any realitzaran tasques de neteja forestal al massís de les Gavarres.

El projecte està cofinançat per l'Obra Social Caja Madrid (16.000 euros) i el Consorci de les Gavarres (5.300 euros). Aquest ens aporta la direcció tècnica del projecte.

L'Obra Social Caja Madrid també va entregar ahir al Consell Comarcal del Baix Empordà un vehicle assistencial tot terreny. Aquest vehicle tot terreny, equipat amb una motobomba, es destinarà a labors assistencials del medi rural, gestió i conservació d'aquests espais, vigilància i primera intervenció d'incendis forestals.