L'Ajuntament de Lloret porta a terme diversos tractaments preventius contra les plagues que afecten els pins i les palmeres de la població. Concretament, es realitzen tractaments contra l'oruga processionària dels pins i contra l'escarabat morrut de les palmeres.

La processionària dels pins és una oruga que menja les agulles dels brots joves dels pins. Estan especialment actives des de la tardor, però a l'hivern és quan es fan visibles les bosses que semblen de teranyina. El principal problema d'aquestes orugues és que tenen uns pèls que causen al·lèrgies i urticàries a la pell, els ulls i les vies respiratòries de persones i animals. En zones forestals sovint es realitzen tractaments per polvorització, però a les zones urbanes el més pràctic és el nou sistema de tractament per injecció al tronc, anomenat endoteràpia.

Per evitar afectacions de l'escarabat morrut a les palmeres, es porta a terme el tractament fitosanitari. Cada dos mesos una empresa realitza una aplicació en forma de dutxa a l'ull de la palmera.