La iniciativa d'un col·lectiu ciutadà facilita una cosa aparentment tan senzilla com consultar els horaris dels trens i que a vegades es converteix en una tasca més feixuga del que hauria de ser, almenys si l'usuari ho fa a través del web de Renfe. La plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) ha recollit en un mateix document, en format PDF, les línies ferroviàries vàlides per a cada estació, tots els serveis de trens Regionals i els horaris per a cada línia de trens de Mitja Distància, fent-hi constar totes les estacions del recorregut.

Es tracta d'una guia no oficial dels trens regionals -tal com l'anomena la mateixa plataforma ciutadana- elaborada per Josep Maria Olivé, responsable de la vocalia d'Equilibri territorial de la PTP.

"No t'emboliquis! Per primera vegada un PDF amb tots els trens regionals i totes les seves parades". Aquesta manera de publicitar la guia utilitzada per la plataforma dóna una idea de la mancança amb què es troben els usuaris de Renfe. I és que des del web oficial és impossible descarregar-se un document similar que reculli aquesta informació.

"Cobrir un buit"

Així doncs, la feina realitzada per Olivé cobreix un buit que Promoció del Transport Públic ofereix des del seu web -www.transportpublic.org-, ja sigui per consultar-la de manera gratuïta a través d'Internet o imprimir-la. Els viatgers poden escollir la línia que els interessa, de manera que els usuaris gironins es poden descarregar un document específic que recull tots els horaris de la línia Girona-Figueres-Portbou.