ICV-EUiA ha editat el tercer dels còmics a través dels quals està donant a conèixer el seu programa electoral a les comarques gironines. En aquest cas, el nou volum se centra en la "fiscalitat verda i progressiva", i segueix el fil dels personatges apareguts en els còmics anteriors ("crisi" i "nova economia"). En aquesta nova entrega, els protagonistes de la tira reflexionen sobre l'IVA que es paga per diferents articles i il·lustren una de les facetes de l'economia local que va lligada a la proposta ecosocialista de canvi productiu.

En el seu programa electoral, ICV proposa una fiscalitat més justa que garanteixi l'assoliment de majors quotes d'Estat del Benestar i el finançament de l'ocupació en l'àmbit públic i privat. D'aquesta manera, vol afrontar la crisi apostant per aquells sectors que n'han sortit més ben parats i que garanteixen "la creació d'una ocupació fixa i de qualitat".

Entre les propostes electorals d'ICV-EUiA destaca el restabliment de l'impost del patrimoni, "que ha representat la pèrdua de 500 milions d'euros anuals per a Catalunya"; la creació d'un nou IVA per a béns de luxe; la creació d'una ecotaxa turística i l'aposta per un model turístic que potenciï el paisatge, la cultura i la gastronomia; una taxa de generació d'energia nuclear i una altra taxa per a les emissions de CO2.