Tres comarques gironines han patit terratrèmols de poca intensitat en els últims trenta dies, segons el registre de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC): la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

Les incidències recollides per aquest servei adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat es van produir entre el 14 de setembre i el 2 d'octubre, tots ells molt lleus i imperceptibles per a la població.

El primer dels sismes gironins que consten al registre de l'IGC va tenir lloc el 14 de setembre a la comarca de la Garrotxa, a 9 quilòmetres de profunditat i detectat a les 11 i 9 minuts de la nit; la intensitat va ser de 0,4 graus.

El segon es va produir a la Selva, quan tot just passava un minut de les 10 de la nit i en aquest cas a 7 quilòmetres de profunditat; aquest terratrèmol va tenir una intensitat de 0,5 graus. L'últim es va localitzar el 2 d'octubre a la comarca del Ripollès, a les 5 i 20 minuts de la tarda. El sisme es va situar més a la vora de la superfície que els anteriors, tan sols a tres quilòmetres de profunditat, i els experts van quantificar la intensitat en 0,9 graus.