L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha ordenat aturar dues obres a la urbanització de Can Semí, ja que han produït esllavissades de terres cap avall que ha afectat la vegetació que hi havia. L'Ajuntament ha obert expedients a les dues obres que fan cases per aquesta esllavissada. El regidor d'Urbanisme, Antoni Cano, ha explicat que aquest despreniment va tenir lloc fa un parell de setmanes i que s'ha suspès la llicència d'obres fins que recullin totes les terres que van anar vessant avall i facin el mur de contenció de majors dimensions per evitar que es torni a repetir un succés com aquest. De fet, ha puntualitzat, el màxim responsable de l'àrea d'Urbanisme, que la baixada de terres es va produir perquè els murs de contenció es van fer més petits del que s'havia dit inicialment.

Aquesta situació no és nova a la urbanització Can Semí, ni tampoc ho és per la del Mas Nou, ja van denunciar aleshores que aquests dos nuclis urbans comptaven amb un gran nombre d'abocaments incontrolats de runes que genera la construcció, molt possiblement, provinents d'alguns dels xalets que s'estaven construint a la muntanya. El grup dels socialistes de la localitat reclamava en aquell moment a l'equip de govern una ordenança més contundent per evitar aquests abocaments que malmeten el territori, de manera que els constructors desistissin de fer-ne més. Des de l'equip de govern, s'assegurva que hi havia molts expedients de disciplina urbanística i mediambiental oberts per situacions que infringien la llei.

El cert és que tant la urbanització Can Semí com la del Mas Nou es troben en una muntanya en què hi ha parcel·les urbanes en zones de forta pendent, cosa que obliga a realitzar murs de contenció per evitar que succeeixi el que ha passat en les dues citades parcel·les: que hi hagi terres que rodin avall de la vessant i malmetin la vegetació que hi ha.

En el cas d'aquestes dues parcel·les (la 1.007 i la 1.009), els serveis tècnics municipals van aturar les obres i van obrir l'expedient tant bon punt van tenir coneixement del que havia succeït amb les terres.

D'altra banda, representants de l'equip de govern s'han reunit amb tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua per mirar de solucionar els problemes de la desembocadura del Ridaura amb inundacions quan hi ha llevantada. Segons el bloc socialista, l'ACA s'ha compromès a fer un estudi de camp amb solucions concretes a través d'una empresa especialitzada en enginyeria hidràulica.