Comissions Obreres alerta que les limitacions del projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat podria fer que no es puguessin convocar oposicions per treballar a l'ensenyament públic.

L'explicació del sindicat és que l'article 23 del citat projecte de llei estableix, amb caràcter bàsic per a tot l'Estat, que en el proper exercici pressupostari, només es podran convocar en les ofertes públiques d'ocupació un màxim del 10% de les baixes produïdes per jubilació i excedències durant el 2010. Per a CCOO, tot i que en altres anys hi havia aquesta normativa, sectors com els de l'ensenyament, la justícia o la sanitat en quedaven exclosos.

El sindicat alerta que l'any que ve no es produirà aquesta excepció i que, per tant, molts joves que actualment s'estan preparant per fer oposicions veurien truncades les seves expectatives.

A més CCOO indica que aquesta retallada és especialment greu, ja que el 2011 és l'últim any de vigència del sistema transitori d'ingrés en la funció pública docent establert a la Llei Orgànica d'Educació (LOE) amb l'objectiu de reduir el nombre d'interins docents.

A més d'afectar les persones que s'estan preparant per fer oposicions, les limitacions pressupostàries podrien fer que hi hagués un agument d'interins a les escoles. El sindicat preveu que durant l'any que ve hi hagi un nombre elevat de jubilacions, ja que és l'últim any que estaran vigents les ubilacions anticipades i incentivades regulades per la LOE.

Davant aquesta situació, CCOO exigeix a totes les administracions que es dediquen a l'ensenyament a fer front a aquestes limitacions.

El sindicat acusa el Govern espanyol "d'omplir-se la boca durant el procés d'aprovació de la reforma laboral amb la necessitat de retallar la precarització del treball i en canvi no fa res per garantir l'estabilitat laboral dels seus propis treballadors".

La Federació d'ensenyament de CCOO rebutja frontalment "aquesta nova retallada de drets" i insta la Generalitat a "aprovar allò que s'ha acordat a la mesa sindical". A més, exigeixen que transmeti al Govern Central de la necessitat de modificar el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat i no s'estableixin limitacions en l'accés al sector públic docent.