Va perdre els nervis perquè ella li va demanar el telèfon després de mantenir relacions sexuals. Això explica Javier Asensio del Cid -el veí de Sant Joan les Fonts que s'enfronta a una petició fiscal de 14 anys de presó per haver violat una noia de Figueres durant les Festes del Tura de l'any 2009- per justificar les aparatoses contusions que presentava la víctima quan la van trobar els Mossos d'Esquadra ensangonada, abatuda i en estat de xoc en un locutori d'Olot on s'havia anat a refugiar després de la presumpta violació.

L'acusat va negar ahir a judici que l'hagués hagut de forçar per tenir sexe però sí admet haver-la colpejat, ja que estava ofuscat perquè ella li demanava el telefon. "I jo ja estava amb una noia i hi havia una criatura petita pel mig" va declarar Javier Asensio del Cid, conegut com a Evaristo i que ja té una condemna de dos anys de presó per haver deixat un noi en coma després de clavar-li una pallissa, precisament també per les Festes del Tura (en aquest cas, l'edició de 2002).

El relat de la víctima -que va demanar declarar sense haver de veure l'acusat- va ser notablement diferent, ja que va explicar que Evaristo la va anar a trobar quan ella estava asseguda tota sola en un banc del carrer. Aquella nit havia begut força, va dir la noia, i s'havia assegut perquè necessitava vomitar. S'havia separat de les seves amigues -pensava retrobar-se amb elles perquè havien de passar la nit en un pis d'Olot- i l'acusat va acostar-se a donar-li conversa.

Segons ella, va aixecar-se per marxar però l'acusat la va seguir, fins i tot quan ella va començar a córrer atemorida. Ell la va atrapar, la va agafar per un braç i se la va emportar fins a un local, propietat d'un amic seu i que li havia deixat la clau aquella mateixa nit. Un cop a dins va despullar-la i li va ventar diversos cops de puny perquè s'estigués quieta: "com més em defensava, més em picava", recordava ahir ella, abans de relatar que l'acusat va obligar-la a què li fes una fel·lació, va penetrar-la vaginalment i també va provar de fer-ho analment. Una amiga de la víctima va declarar a la sala que, segons que havia explicat ella, l'agressió havia estat brutal i "em va dir que encara sort que ell tenia el penis petit perquè sinó l'hagués rebentat".

Abans de deixar-la marxar l'acusat hauria tret el cap per la porta i li hauria demanat que s'esperés una estona perquè fora al carrer hi havia el camió de les escombraries i per això ell li va dir "espera't un moment que sinó m'arruinaràs la vida". Ja era de dia i, segons la noia, "ell va veure com m'havia deixat la cara i em va preguntar "jo t'he fet això"?". A continuació li va donar un bitllet de 10 euros.

La defensa de l'acusat, exercida per Benet Salellas, va posar èmfasi en la ingesta d'alcohol que havia fet la noia aquella nit, mentre que l'acusació particular, exercida per Carles Monguilod, eleva la petició del fiscal fins als 15 anys de presó.