La policia local de Sils està formada per vuit agents -entre policies i vigilants- més el cap i, d'aquests, n'hi ha un que es troba fent el curs per convertir-se en agent de policia a l'Institut de Seguretat Publica de Catalunya que es fa a Mollet del Vallès. Aquest fet, segons denuncia tota l'oposició de l'Ajuntament de Sils (CiU, AMS, ICV-EUiA) ha provocat, entre d'altres, que hi hagi diferents mancances en el si del cos de policia.

Aquesta situació, per exemple, provoca -tot i que l'alcalde Martí Nogué diu que això passa des que es va crear el cos dels vigilants muncipals- que només hi hagi un sol agent patrullant pel municipi en la majoria dels torns. Un tema que hauria empitjorat, com explica el portaveu d'ICV de Sils Albert Miralles degut a la falta d'un agent.

Aquesta, però, és només una de les queixes de l'oposició i que es recullen, segons Miralles, en l'escrit que els membres del cos de policia de Sils van enviar a l'alcalde a mitjans de mes passat en què deien que hi havia "diverses mancances, de materials, d'uniformitat, de manteniment de dependències i de descontent per no haver potenciat el cos de policia local", recull la moció presentada per tota l'oposició en el darrer ple i que es va debatre via d'urgència i va ser aprovada pels vots de CiU i ICV; l'abstenció d'AMS i el vot contrari del govern d'IdS.

Per a l'alcalde, en canvi, el cos de policia local "no té cap problema" i explica que si bé els agents van demanar que hi hagués un efectiu més, això "ho van fer perquè abans n'havíem contractat un mentre feien vacances gairebé tots el mateix temps" i, per això, assegura que no contractaran cap més efectiu policial com els demana l'oposició tot i haver-se aprovat la moció.

En canvi, Nogué explica que sí faran l'estudi complert del servei de policia local que els han demanat però assegura que aquest conclourà "que si hi ha més agents, segur que hi haurà més bon servei" però alhora adverteix que això no és tan senzill pel consistori perquè "no sé d'on podrem treure els diners, hauríem de doblar el pressupost que hi destinem cada any".

D'altra banda, l'oposició també assegura que en temps de crisi han pujat els actes criminals al municipi i que cal reforçar el cos policial, Nogué en canvi assegura que "som un poble per sota la mitjana".