Els usuaris que utilitzin l'AP-7 entre Fornells de la Selva i Vilademuls no hauran de pagar res. Aquest tram d'autopista, a diferència de la resta del projecte d'ampliació fins a la Jonquera, disposarà de quatre carrils en cada sentit perquè s'ha plantejat com la cricumval·lació de l'àrea urbana de Girona. És a dir, també farà d'autovia o N-II desdoblada. Per completar aquesta gran variant s'hi han projectat tres nous enllaços que se sumaran al Girona Sud i Girona Nord. Són els de Fornells de la Selva i Sant Gregori, que ja estan aprovats pel Ministeri de Foment i el de Vilademuls, encara amb el el projecte constructiu per aprovar.

Divendres de la setmana, Diari de Girona avançava la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l'acord del Ministeri de Foment respecte l'enllaç de Fornells de la Selva. I, ahir, la concessionària de l'autopista, Acesa, apuntava que l'acord també inclou l'aprovació del projecte constructiu de l'enllaç de Sant Gregori.

Les obres de contrucció del tercer i quart carril entre Fornells de la Selva i Vilademuls van començar l'abril passat i segons va informar ahir Acesa "avancen segons el calendari previst". El termini d'execució de l'ampliació de la pista és de 21 mesos. És a dir, s'ha d'enllestir pel gener de 2012. La fi d'aquesta ampliació, que s'està executant en dos subtrams entre Fornells i Sarrià de Ter, i entre aquest municipi i Vilademuls, coincidiria amb la finalització dels nous enllaços i, així mateix, amb la finalització de la resta del projecte d'ampliació fins a la Jonquera.

Fins a la Jonquera

La concessionària completa les obres a l'AP-7 a Girona amb l'ampliació de dos a tres carrils en els trams entre Vilademuls i Figueres sud, i entre aquesta sortida i la frontera francesa. Aquest tram es preveu finalitzar al desembre de 2011. El tram que ja s'ha completat és el que va de sde Maçanet de la Selva fins a Fornells el passat mes de juliol.