Josep Marigó (PSC) era l'alcalde de Blanes, l'any 2006, quan es va donar llicència a la constructora Gestió Immobiliària Costacat SL per poder fer un bloc de pisos al passeig de Santa Bàrbara, a la zona de Mont-Ferran que ara haurà d'anar a terra. L'Audiència de Girona ha desestimat un recurs que havia interposat el consistori contra la decisió de declarar nul·la la llicència d'aquest bloc de pisos.

Tot i la sentència, l'exalcalde assegura que "sempre s'han seguit els mateixos paràmetres per donar llicències allà i per tant, si aquesta estigués mal donada, totes ho estarien". I a més, el socialista explica que "des de l'any 1974 s'han donat llicències en aquella època segons les normes del Pla Parcial i llavors, amb el pla general del 1981, es van seguir els mateixos paràmetres". I com a mostra d'això relata l'exalcalde només "cal anar pel barri i veure que són immobles de planta més dos i que les intermitgeres toquen al veí". Per tant, al seu parer, "la demandant tindria el mateix problema".

Així doncs, davant la sentència de l'Audiència, l'exbatlle blanenc considera que si bé encara hi ha la via de recórrer -que serà el camí que seguirà l'actual equip de govern- per Marigó "les interpretacions tècniques sempre han estat les mateixes i els jutges mai no han acceptat les explicacions tècniques des de l'ajuntament de Blanes". Amb tot recorda que "tots els informes sempre han estat favorables per aquesta llicència i no es va fer cap tracte de favor a ningú".

Enganxat al veí

Cal recordar la denúncia de la demandant es fonamentava en el fet que aquest bloc de Mont-Ferrant es va acabar construint enganxat a la seva casa, sense guardar els tres metres que es requerien segons el planejament urbanístic aleshores vigent. Una argumentació que per Marigó no seria vàlida, perquè "el POUM actual ja ho regula bé i si això s'extrapolés a tot el barri, tot estaria malament i fins i tot la propietat de la pròpia demandant", ressalta l'exbatlle.

Amb tot però, l'exalcalde blanenc afirma que "si l'endemà d'enderrocar aquest edifici, demanen una nova llicència a l'Ajuntament per fer un bloc de pisos, l'edificació serà igual perquè es donaria amb el Pla d'Ordenació Urbana actual que té les mateixes normes, tot i que s'explica millor, perquè no pugui haver-hi dubtes, després d'aquesta experiència". Pel que fa a la demanda a una possible indemnització per la constructora, Marigó diu que tenen tot el dret i que espera que no s'hagi d'arribar a aquest extrem.