La demarcació de Girona preveu recollir com a mínim 40 tones d'aliments de llarga durada (arròs, pasta, llegums secs, oli o conserves) en el marc d'una campanya que comença avui i que durarà dos dies. Concretament, la recaptació d'aliments es realitzarà en un total de 67 establiments (sobretot mercats i supermercats) de 28 poblacions de les comarques gironines.

La iniciativa està organitzada per la Fundació Banc d'Aliments i patrocinada per l'Obra Social d'Unnim, que s'encarregarà de les despeses de l'operatiu, aportarà voluntaris i la part de comunicació de la iniciativa.

Segons van destacar els organitzadors gironins, aquest any la iniciativa comptarà amb uns 400 voluntaris, una xifra "molt positiva que supera de molt les expetatives". La campanya, que busca sensibilitzar i mobilitzar la població sobre la realitat actual de la pobresa a Catalunya, també és present a Internet, ja que es poden comprar els aliments a través del web. Les eines multimèdia es completaran amb un seguiment des de Facebook i Twitter.

223 tones l'any 2009

L'any passat es van recollir un total de 223 tones de menjar, però com ha comentat el president del Banc d'Aliments a Barcelona, Antoni Sansalvadó, a Catalunya el nombre de persones que demanen ajuda al Banc d'Aliments s'ha anat triplicant des de l'any 2009.

A més, la Fundació Banc dels Aliments també calcula que gairebé un milió de persones a Catalunya viuen en situació de pobresa extrema, amb menys de 486 euros al mes.