Deu alcaldes van recollir ahir a la plaça de Sant Pere les claus dels vehicles escombradora subvencionats per la Generalitat. Les localitats beneficiades són Calldetenes (Osona), Camarles (Baix Ebre), Besalú (Garrotxa), Sarrià de Ter (Gironès), Seròs (Segrià), Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), Vilanova del Vallès (Vallès Oriental), La Cellera de Ter (Selva), Artesa de Segre (Noguera) i Sant Guim de Freixenet (Segarra).

La directora territorial de Governació, Mireia Matas, va explicar que es tractava de la concreció d'un projecte pensat per dotar els municipis del voltant de menys de 5.000 habitants de vehicles escombra. Segons ella, les subvencions es van repartir en funció del nombre d'habitants. Així hi ha un 90% de subvenció del cost per als municipis de fins a 500 habitant; del 85%, de 501 a 1.000 habitants; del 80%, de 1.001 a 2.000 habitants, i del 70%, de 2.001 a 5.000 habitants.

Els ajuts també depenen de si ja tenen una màquina o no. Matas va recordar que Governació ha fet promocions similars per dotar de vehicles polivalents (pala i llevaneu) i tots terrenys pick up els municipis. Pel que fa als vehicles d'ahir, Governació aportarà 432.000 euros d'un cost total de 600.000 euros.

Aquesta és la segona convocatòria del programa per a l'adquisició de vehicles destinats a tasques i serveis municipals per a municipis de menys de 5.000 habitants. Governació va posar en funcionament aquestes convocatòries amb l'objectiu de cobrir les necessitats dels municipis més petits, perquè puguin realitzar els serveis ciutadans i de manteniment igual que els grans