La primera assemblea general després de les eleccions al Col·legi de Metges de Girona ja té lloc i data. La institució ha convocat els facultatius de la demarcació amb l'objectiu de presentar els resultats de l'auditoria que l'actual junta presidida per Benjamí Pallarès va encarregar per conèixer l'estat de la institució.

En aquest sentit, el Col·legi, a través d'un missatge a la seva pàgina web, va anunciar la convocatòria per la reunió a les 8 del vespre del proper 24 de novembre a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona.

Els punts de l'assemblea giraran al voltant de dos grans aspectes. Per un costat es sotmetran a proposta i aprovació dels pressupostos de 2010 i les quotes col·legials, així com també la liquidació del pressupost de l'any 2009 i la proposta i aprovació de l'acta de l'assemblea general ordinària de 2009.

D'altra banda també es farà un repàs sobre les pol·lèmiques que hi ha hagut durant aquest últim any al Col·legi i es presentaran els resultats de l'auditoria general encarregada a l'auditoria Deloitte per fer una inspecció a fons de la institució.

Tot i que els detalls d'aquesta auditoria no es sabran fins el dia de l'assamblea, el president de la institució Benjamí Pallarès va avançar que de moment i tal com estava previst, no hi ha res fora de lloc. "Pel que hem pogut comprovar de moment, no hi ha ningú que hagi posat la mà al calaix", va manifestar.

Aquesta és la segona vegada en un any que el Col·legi crida els facultatius a una assemblea general. L'última vegada va ser el maig passat, quan a petició de la candidatura exclosa del procés electoral es va convocar una assemblea extraordinària per ?celebrar una moció de censura contra el llavors president, Eudald Bonet. Ara mig any després, els metges i metgesses de Girona tornaran a reunir-se, aquest cop, però, amb un context més normalitzat.