La Fiscalia demana 7 anys de presó a un home que fa uns mesos va ser detingut a Ripoll quan conduia una furgoneta que transportava immigrants d'origen indi i pakistanès sense papers. El xofer, de nacionalitat romanesa, va ser enxampat durant el mes d'abril passat pels Mossos d'Esquadra mentre transportava els indocumentats cap a la frontera francesa.

Una patrulla de Mossos va parar el vehicle a la carretera comarcal c-17, a l'alçada de Ripoll, mentre realitzava un control de trànsit. Allà, els agents van descobrir els quatre indocumentats a la part posterior de la furgoneta. Segons fonts policials, les condicions en què viatjaven els immigrants eren del tot inhumanes.

L'espai en el qual estaven els immigrants no comptava amb finestres ni cap tipus de ventilació i estava tancat amb clau de manera que només es podia obrir des de fora. A més, estaven estirats al terra perquè no hi havia seients i no tenien cap tipus d'aliment tot i que el viatge era fins a França.

Tal com informa Ràdio Girona, els indocumentats, excepte un, haurien pagat al xofer una suma entre els 200 i els 350 euros perquè els portés fins a França i els aconseguís un lloc de treball. L'imputat està acusat d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, i el judici se celebrarà la setmana que ve a l'audiència de Girona.