Els Mossos han imputat María Dolores, G. C., de 43 anys i veïna de Campdevànol (Ripollès) com a presumpta autora d'un delicte d'estafa per haver rebut diners d'una sèrie de persones a canvi de facilitar-los els tràmits per aconseguir un lloc de treball inexistent. Segons han informat els Mossos, la dona va falsificar documentació per una vintena de persones per tal d'ajudar-les a aconseguir feina que en realitat no existia. La dona, que hauria percebut uns 800 euros, haurà de comparèixer al jutjat de Ripoll.

Els Mossos de la comissaria de Ripoll van tenir coneixement de la possibilitat d'un frau d'aquestes característiques per la Policia Local de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Posteriorment, la Policia Local de Ripoll va saber que la presumpta autora de l'estafa es podria haver citat en un aparcament de Ripoll amb les possibles de víctimes i ho va comunciar als Mossos, que es van traslladar a l'indret.

La policia va esbrinar que les 18 persones aplegades haurien lliurat a la dona currículums, dades personals i també informació bancària per tal que l'empresa per la qual suposadament havien de treballar els pogués ingressar la nòmina. A més, li haurien lliurat 50 o 25 euros per cap per tal d'obtenir uns carnets sanitaris i de capacitació professional. La tinença d'aquests carnets era necessària per aconseguir un lloc de treball en una empresa, una fàbrica d'embotits, que, suposadament, s'havia d'instal·lar a la comarca del Ripollès de forma imminent.

De fet, la trobada havia de ser, en principi, per a ultimar qüestions. Els Mossos van interrompre la trobada i van informar els assistents que podria tractar-se d'una estafa. Les denúncies rebudes a partir d'aquell moment han comportat que la dona hagi estat imputada com a presumpta autora d'un delicte d'estafa.